Taktiikkapaja - Perusskenaario 06: Etupesä - poisto - poisto - kulmasuoja

Kirjoittanut curling_admin 05.04.2020 - 18:08
Wikiartikkelin kategoria

  • Ilman hammeria pelaava joukkue avaa etupunaiselle.
  • Hammerilla pelaava joukkue poistaa kiven ja pyrkii rollaamaan sivupesään.
  • Ilman hammeria pelaava joukkue poistaa sivupesäkiven (ja pyrkii yleensä rollaamaan takaisin keskelle)
  • Hammerilla pelaava joukkue heittää kulmasuojan, jota ei saa poistaa 5-rock-rulen vuoksi.

Pohdintoja

Hammerilla pelaava joukkue poistaa ensin etupunaisella olevan kiven, jotta vastustaja ei pääse rakentamaan varastusta sen varaan. Toisella heitollaan hammerilla pelaava joukkue ei kuitenkaan reagoi vastustajan pesäkiveen, vaan heittää kulmasuojan. 5-rock-rulen vuoksi ilman hammeria pelaava joukkue ei voi vielä seuraavalla kivellään poistaa tätä kulmasuojaa. Ilman hammeria pelaava joukkue pyrkii yleensä toisella kivellään rollaamaan takaisin keskelle.

Tämä pelityyli on hammerilla pelaavan joukkueen kannalta samaan aikaan sekä passiivinen (poisto ensimmäisellä) että aggressiivinen (kulmasuoja toisella). Ideana tässä skenaariossa on se, että vaikka ilman hammeria pelaava joukkue onnistuisikin poistamaan toisella kivellä hammerilla pelaavan joukkueen ensimmäisen kiven, niin ilman hammeria pelaavan joukkueen toinen kivi on huonommassa paikassa kuin heidän ensimmäinen etupesässä ollut kivi. Lisäksi hammerilla pelaava joukkue saa 5-rock-rulen ansiosta asetella kulmasuojan, jonka taa voi yrittää pelata seuraavilla kivillä.

Taktiikkapajan on koostanut Markus Sipilä. Materiaali on julkaistu kansainvälisellä Creative Commons Nimeä-EiKaupallinen 4.0 -lisenssillä, joka sallii esimerkiksi seuroille materiaalin jatkojalostamisen omiin epäkaupallisiin koulutustarkoituksiin, kunhan alkuperäiseen materiaaliin viitataan.

Liitetiedostot