Taktiikkapaja - Perusskenaario 03: Etupesä - kulmasuoja - keskisuoja

Kirjoittanut curling_admin 05.04.2020 - 17:14
Wikiartikkelin kategoria

Kivien asetelma kolmen ensimmäisen kiven jälkeen on tässä skenaariossa identtinen skenaarion 2 kanssa, mutta ilman hammeria pelaava joukkue pelaa kaksi ensimäistä kiveään eri järjestyksessä, eli ensimmäinen pesään ja toisella keskisuoja.

Esimerkkipää

Skotlanti - Ruotsi miesten EM-kilpailuissa 2019, neljäs pää.

Pohdintoja

Skenaarioilla 2 ja 3 on ilman hammeria pelaavan joukkueen kannalta merkittävä ero. Mikäli joukkue ei tarvitse pisteitä ja nollapää on ilman hammeria pelaavan joukkueen kannalta hyvä lopputulos, avaa ilman hammeria pelaava joukkue tyypillisesti pään skenaariolla 3 eli heittämällä ensimmäisen kiven etupesään.

Ilman hammeria pelaavan joukkueen on aina muistettava, että hammerilla pelaava joukkue voi lähteä pelaamaan poistopäätä (skenaario 5), joten mikäli nollapää on ilman hammeria pelaavalle joukkueelle epäedullinen (esimerkiksi suuri tarve lisäpisteille tai pariton pää pelin loppupuolella), kannattaa ilman hammeria pelaavan joukkueen pelata mielummin skenaario 2 kuin 3. Parittomista päistä on erillinen pohdinta omalla sivullaan.

Taktiikkapajan on koostanut Markus Sipilä. Materiaali on julkaistu kansainvälisellä Creative Commons Nimeä-EiKaupallinen 4.0 -lisenssillä, joka sallii esimerkiksi seuroille materiaalin jatkojalostamisen omiin epäkaupallisiin koulutustarkoituksiin, kunhan alkuperäiseen materiaaliin viitataan.

Liitetiedostot