JUTUn tynkää

By ljh, 15 October, 2023

Harvoinpa on tuntunu tekstin aloittaminen näin vaikeelta.Mutta yritän,kun tää foorumi kuitenkin vielä on olemassa.

Suomalaisella curlingilla ei tällä hetkellä mene millään mittarilla mitattuna kovin hyvin.Voi jopa sanoa,että keskustelufoorumin hiipuminen ja turnausten osallistujamäärien tippuminenkin ovat merkkejä siitä.SM-sarjan taso on tippunut vuosien takaisista melkoisesti jne.

Vuoden 2022 junioreiden B-MM-kisoissa Suomella ei muistaakseni ollut tyttö-eikä poikajengiä.Tämän vuoden vastaavassa koitoksessa oli Joensuusta ja Turusta koottu tyttöjen joukkue.Siitä joukkueesta vain Turun Ella Eivola jatkaa pelaamista.Todettakoon,että Ella on ilmeisen lahjakas ja on jo naisten maajoukkueringissä.Mitenköhän Suomi selviää seuraavasta koitoksesta,joka on taas tammikuussa ja Kisakalliossa.Pikkusen hämmentävältä tuntuu se tieto,että varsinaiset junnujen MM-kisat ovat Suomessa 2025.Se tarkoittaa sitä,että isäntämaalla on automaattisesti joukkuepaikat!

Viime kaudella tuli pikkasen kinasteltuakin/neuvottua,heh Liiton vai oliko se Kilpailuvaliokunnan kanssa.Kysyin Petteriltä yhteydessä noista kilpailuvaliokunnan jutuista. Tais just sillä hetkellä olla akuutti toi sennujen +60 SM-kisa.Ihmettelin mm sitä,että kahteen kertaan annettiin lisäaikaa ilmoittautumiselle,joka oli ristiriidassa aiemman toiminna kanssa.Myös otteluohjelmista puhuttiin.En muista tarkkaan,mitä Petteri kertoi,mutta suunnilleen niin  hän sanoi,että Lottahan noi hoitaa,eikä niihin tuu sen kummemmin puututtua.

Niille,jotka eivät tiedä ,kuka on Daley Nevantaus,niin kerrottakoon,että hän oli muinaisen Curlinglehden päävastaava,fiksu kaveri,jonka perään ei kukaan kysellyt,kun lehden tarina päättyi.Harmi sekin.

Olipa unohtua.Mukava uutinen tuo,että Ogelissa on pitkästä aikaa curlingturnaus.Viime kevään Bonspielissä mukana ollut Hakkari Icestoners järjestää sen.Turnaus pidetään vaikka joukkueita on vain kuusi.Mutta alku sekin.Olisiko joukkuemäärä olut vähän suurempi,jos Liiton SM-karsintarundi ei ois osunu samalle viikonlopulle?

Joka tapuksessa hyvää curlingkautta itse kullekin!

T HHH

 

 

 

ljh

8 months sitten

Enpä tullut tarkemmin kattoneeksi noita junnujen MM-kisa-aikatauluja.Sinne oli lipsahtanut selviä virheitä,sorry.

No,ne voi tarkistaa Liiton tai WCFn sivuilta.

Huippu-urheilu…

6 months 3 weeks sitten

Juhani, Suomella tosiaan oli juniorijoukkue 2022 B-MM-kisoissa. :-) Voit käydä lukemassa kisaraportin täältä:

https://www.curling.fi/fi/uutiset/2022/65303

Kirjoitit harmillisen negatiiviseen sävyyn myös, että "Suomalaisella curlingilla ei tällä hetkellä mene millään mittarilla mitattuna kovin hyvin." Mielestäni kyllä yksi ihan kelpo mittari onnistumisesta on Suomen Olympiakomitean Huippu-urheiluyksikön tehostamistuen sekä yksilöurheilijan tuen piiriin pääseminen, paricurlingjoukkueemme osalta. Ei olympiatuen ja valmennuksen piiriin pääse ihan heppoisin näytöin, eikä sen koomin myöskään kevyin hakuprosessein, eli kyllä se voidaan ihan onnistumiseksi laskea. :-)

Suomalaisen curlingin kulisseissa niin seura, kuin liittotasollakin, tapahtuu PALJON uudistuksia, kehitystä ja juurikin niitä iloisia onnistumisia, monilla eri mittareilla tarkasteltuna, joiden pohjalta rakennamme sitten menestyksekkäämpää tulevaisuutta myös kilpacurlingiin. Myös isoja hankkeita on tulilla, esim. uusien harrastuspaikkojen ja jopa EM-kisojen osalta. Tulepa Juhani jutulle, niin kerron oikein mielelläni, millaisia onnistumisia Suomen curlingissa ollaan saatu aikaiseksi.    

Tuosta OK HUYTT aiheesta voit käydä lukemassa lisää täältä:

https://www.curling.fi/fi/uutiset/2023/66158

Mukavaa curlingkautta kaikille! Olkoot jäät liukkaat ja kivet suosiolliset. 

 

 

amicetech

6 months 2 weeks sitten

No Jaana,ei noin pienestä ”arvostelusta” liiton nyky toimintaa kohtaan pidä heti hernettä nenään vetää.

Kyllä moni muukin on varmasti samaa mieltä mistä Juhani mainitsi. 
Tottakai on hienoa, että meillä on Markus& Lotta! Mutta sen jälkeen on juurikin niin mitä Juhani kertoi, että mittarit näyttää todella huonolta !