Naisten MM-kisat Kanada 2022

Kirjoittanut -ezzi- 14.03.2022 - 22:01

Nyt oli kyllä melkoinen pohjanoteeraus liitolta: Suomen curlingliitto ei ottanut vastaan tarjottua paikkaa naisten MM-kilpailuihin.

Miksi siitä ei kerrottu julkisesti kaikille naispelaajille, että naisille tarjottiin paikka Kanadaan naisten MM-kisoihin ? 

Tähän ei ole mitään kunnollista tai normaalia vastausta edes olemassa niin aivan sama vastaatteko. Ajattelin vain tuoda asian kaikille esille, jotta ihan lajin ulkopuolisetkin ihmiset näkisivät kuinka päin persettä näitä asioita hoidetaan täällä 😊👍

Liittohan ei asiaa varmastikaan yksin päätä, vaan yhdessä joukkueen kanssa, joka sinne voisi olla lähdössä.

Kaikille naispelaajille tai vaikka kaikille naisille koko maassa pelasivat tai eivät? Ehkä jokin rajoite sillekin on millainen joukkue kisoihin voi lähteä/halutaan lähettää. Alle kuukauden varoitusajalla kasattu satunnainen kokoonpano ei ehkä ole se otollisin tuonne lähtemään.

En tiedä monetko lajin ulkopuoliset täällä käyvät foorumeita lueskelemassa, mutta hyvä ehkä lajin harrastajien parissa tiedostaa että tilanne on vähän nihkeä ja paikka olisi ollut. HUOMIONA kuitenkin että paikkaa tarjottiin ensin Latvialle joka kieltäytyi, sitten Suomelle ja sitten WCF rankingin seuraavalle kolmelle jotka eivät ole kisoissa järjestyksessä (Kiina 9., Tsekki 12., Viro 16.).

Noin muuten oli taas sellainen foorumihuutelun pohjanoteeraus että sitä eivät nuo hassut hymiöt paljoa pelasta.

Varmaan ymmärrät, että toi oli silti todella väärin olla kertomatta kaikille treenaaville naispelaajille, että tuollainen mahdollisuus Suomelle on tarjottu. Aika isosta asiasta kyse näin ihan vain yksittäisen/yksittäisille pelaajille jotka panostavat aika hiton paljon lajiin. Enkä puhu nyt siitä, että treenataan 2 kertaa viikossa. 

Mutta helppoa sun on huudella, kun miehet ovat kisoihin menossa, sä vissiinkin mukaanlukien. Saitteko mahdollisesti tuplatuet, kun naisia ei sinne lähetetty ?

 

Onko sääntö edelleenkin se, että MM-kisoihin päässyt maa saa automaattisesti paikan seuraaviin olympiakarsintoihin? Mikäli näin on niin tämä tilanne olisi pitänyt ottaa vastaan vaikka sitten sillä kokoelmajoukkueella. (Kokoelmajoukkueellahan tässä on viimisimpään pariin em-kisoihinkin naiset lähetetty)

 

Jokatapauksessa raha ei ole nyt se mikä mua ärsyttää vaan se miten tätäkin asiaa pimitettiin. Ei ole millään tasoa reilua!! Vai mitä sä olisit mieltä, jos olisit netistä WCF-sivuilta lukenut, että Suomen miehille tarjottiin MM-kisapaikkaa eikä sitä otettu vastaan niin, että itse et edes tiennyt koko asiasta ? 

 

-eszter-

Mitähän sillä olisi voitettu että olisi kaikille kerrottu että paikka on? Saatikka oliko se edes mahdollista? Sitten odoteltu että seuraavat 2 viikkoa ihmiset kasailevat ja kyselevät että kuka ja miten ja mikä kokoonpano ja sitten joku valitsee mikä halukas joukkue sinne lähtee ja kun tämä on päätetty niin kisat alkavat seuraavana päivänä? Ei kauhean realistista. Lisäksi kyse on joukkuepelistä, joten en tiedä mitä mainitsemasi yksittäiset treenaavat pelaajat tiedolla tekevät. Voin toki olla väärässä, mutta en vielä ole keksinyt mitä tiedotus olisi edistänyt.

En näe yhteyttä omalle lähtemiselle ja sille että mielestäni avaus oli aika huono tässä ketjussa. En itsekään ymmärrä miksi paikkaa ei vastaanotettu ja olisihan se hienoa että naiset siellä olisivat pelaamista. Aloituksen haukkuminen ilman faktoja, ehdotusten huutelu ja lopun "kukaan kuitenkaan vastaa" olivat sellaisia että koin tarpeelliseksi esittää oman kantani. Tukien osuuksista en tiedä, halpa reissu ei silti tule omalle lompakolle ja lähtisin silti, vaikka maksaisi enemmänkin.

"Onko sääntö edelleenkin se, että MM-kisoihin päässyt maa saa automaattisesti paikan seuraaviin olympiakarsintoihin?" Ehkä, wikipedia varmaan kertoo. Taisi tosin olla niin että näistä kisoista ei saa Olympia-pisteitä.

Jos tämmöisen uutisen lukisin enkä pelaisi millään sarjatasolla vaan olisin entinen SM-sarjan pelaaja niin kyllähän se harmittaisi kun sinne ei joukkuetta lähetetty. JOS kuitenkin yrität sanoa, että jollain tasolla olisin oikeutettu tietämään tästä tai olemaan mahdollinen lähtijä vanhojen meriittien perusteella, niin en koe olevani sellaiseen oikeutettu.

Tiedoittamiseen olisi riittänyt lyhyt ytimekäs uutinen curling fi sivustolle. Sitä kautta oltaisiin saatu nopeasti kiinni kaikki pelaamisesta kiinostuneet. Eikä olisi mitään kahta viikkoa tarvittu asian selvittämiseen.

 

Keille pelaajille tätä mahdollisuutta on tarjottu ?

 

Mulle on curlingliitto aika usein jättänyt vastaamatta ihan täysin asiallisiin kyselyihin. 

 

Se, etten ole parina vuotena pelannut SM-kisoissa ei tarkoita ettenkö olisi treenannut koko aika ja paljon. Mielestäni kokoelmajoukkue toimii kyllä silloin, jos yksilöt treenaavat hyvin. 

 

Mikäli MM-kisoissa käynyt maa saa automaattisen paikan olympiakarsintoihin, niin ainakin siinä tapauksessa joukkue olisi pitänyt kasata Kanadaan. Ja isompi mahdollisuus joukkueen kasaamiseen olisi ollut se, että tästä tehdään julkinen asia. 

Voin vain sanoa/ottaa kantaa siihen että säännöissä sanotaan että edustusjoukkue koostuu ainakin naisten osalta maajoukkueharjoitteluringin (tai mikä sen nimi olikaan) urheilijoista. Eli ihan vain sääntöjen mukaan sinne ei ehkä muita lähetetä. Näin olen ymmärtänyt. Ehkä siksi tätä ei tarjottu kaikille mahdollisille pelaajille koko maassa.

Ainakaan näistä kisoista ei saa suoraa paikkaa Olympiakarsinoihin. Eli ei ole niin merkitykselliset kisat.