Five-rock rule approved for all Grand Slam events

Kirjoittanut Zepperi 09.09.2014 - 14:25

Varovaista peukalon nostelua myös tältä suunnalta 5-rock rulen suuntaan. Tuo sääntö lisää varmasti pelin aktiivisuutta ja passiivista peliä nähdään tuon säännön myötä vähemmän sen vuoksi, että lähtökohdat avoimelle pelille on tehty melko hankaliksi. Suuntaus tuntuu siinäkin mielessä luonnolliselta, että nykyyän olosuhteet ja pelaajat ovat niin hyvällä tasolla ja peelaukset ovat "helppoja perusheittoja", joilla saavutetaan suuri etu, mutta pelin kiinnostavuuden puolella taas koetaan suuria menetyksiä.

Luonnollisena jatkumona 5-rock rulen tuoman pelin aktiivisuuden lisäämisen seurauksena voisi harkita pelien pelaamista 8-päisinä nykyisen kymmenen pään sijaan, jos tämä sääntö leviäisi WCF:n sääntöihin saakka. Sääntö siis lisäisi pelin aktiivisuutta ja nuo nollapäät jäisi vain pelaamatta, jolloin päiden kokonaismäärää voidaan perustellusti pudottaa "aktiivisen pelin" määrän pysyessä jotakuinkin samassa suuruusluokassa.

Sovelluksena suomalaiseen curlingiin en näe tällä kovin suurta vaikutusta, koska täällä pelataan nollapäitä melko vähän ja joukkueet eivät ole avoimessa pelissä erityisen vahvoja. Suomessa pelataan siis mielestäni melko aktiivista curlingia ja siinä mielessä 8-päiset pelit eivät vahingoittaisi lajia vaikka tällaista 5-rock sääntöä ei mukana olisikaan, mutta itse suhtaudun avoimesti tähän edellä mainittuun sääntöön kuten myös pelien lyhentämiseen 8-päisiksi kotimaisissa kilpailuissa.