Pelimäärä

By timo kauste, 6 February, 2023

Toivottavasti tulevaisuuden intoa ilmottautua SM- kisoihin (tai ylimalkaan curlingin pelaamiseen) ei "tapeta" pelisysteemillä joka suo (meille) heikommille vain esimerkiksi kolme peliä. Näinhän kävi esimerkiksi seniorikisoissa nyt hiljattain. Kun joukkuemäärä huomattavan ajoissa tippui viiteentoista, olisi ymmärtääkseni hyvin voinut muodostaa vain kolme viiden joukkueen lohkoa, jolloin olisi saatu kaikille vähintään neljä matsia. Lisäksi nyt näissä seniorikisoissa oli siis yhdessä lohkossa vain kolme joukkuetta, eli jollain vain kaksi peliä. Kova hinta kaikkinensa jollekin!!

60+ kisoja ootellessa

 

timo kauste

1 year 3 months sitten

Eipä taida laatijaa/ liittoa suuresti kiinnostaa, kun sama tilanne toistuu 60+ kisoissa. Väitämpä että myös senioritasolla tullaan näkemään katoa edelleen!

Ylimalkaan keskustelukin lajiin liittyen loppunut kutakuinkin täysin. Mitä välii sanoo nykynuoret !

Huippu-urheilu…

1 year 3 months sitten

Varsin provokatiivinen kommentti nuoria kohtaan. Luulen, etteivät ihmiset jaksa keskustella asioista, jos keskustelun sävy on aina negatiivinen, syyttelevä ja riitaisa. Lajimme asioista välittäviä ihmisiä, niin nuoria, vanhoja kuin kaikkea siltä väliltä (liitto mukaan lukien) on paljon ja tahtotila varmasti viedä lajia eteenpäin. Rakentavalla palautteella on yleensä tuotteliaampi vaste ja positiivisemmalla ilmapiirillä pelaajakatokin liene helpommin tyrehdytettävissä. Hyviä 60+ pelejä toivotellen!          

lottaimmonen

1 year 3 months sitten

Hei,

Olen samaa mieltä, että on valitettavaa kun joillakin joukkueilla pelimäärä on jäänyt turnauksissa pieneksi.

Seniorikisoissa joukkuemäärä tippui yhdellä joukkueella alle kaksi viikkoa ennen kilpailun alkua. Mikäli lohkot olisi tehty uudelleen kolmeksi viiden joukkueen lohkoksi, olisi se tarkoittanut sitä, että koko peliaikataulu kaikkien joukkueiden osalta olisi mennyt uusiksi ja pelit olisi joduttu aloittamaan jo torstaina. Koimme kilpailuvaliokunnassa, että tämä ei ole reilua niitä joukkueita kohtaan, jotka ovat jo matkansa ja majoituksensa suunnitelleet alkuperäisen peliaikataulun mukaan.

Seniorit 60+ kisoihin pelimäärän kasvattamiseksi pohdittiin myös sijoitusotteluita niille, jotka jäävät ulos jatkopeleistä, mutta tästä päätettiin luopua. Ensi vuonna täytyy pohtia tätä asiaa uudelleen, toivottavasti saamamme palautteen perusteella.

Pelimäärää saadaan kasvatettua, mikäli turnaus aloitetaan aikaisemmin, esimerkiksi keskiviikkona tai torstaina ja lopetetaan myöhemmin, eli sunnuntai-iltana. Tämäkin on kuitenkin osoittautunut hankalaksi osalle joukkueista. Otan mielelläni vastaan ideoita konkreettisesta pelijärjestelmästä, jossa pelejä tulisi joukkueille enemmän käytettävissä olevalla ajalla sekä rata- ja joukkuemäärällä. Turnausten hintoja on jouduttu täksi kaudeksi nostamaan, koska Kilpailuvaliokunnan käytössä olevaa budjettia pienennettiin. Toivottavasti ensi kaudella saamme laskettua kustannuksia.

Kilpailuvaliokunta ei myöskään seuraa keskustelupalstoja viikoittain, joten toivomme palautetta sähköpostitse tai jakamani palautekyselyn välityksellä. Jääolosuhteista olemme jo palautekyselyn luoneet ja keväällä olisi tarkoitus jakaa vielä yleinen palautuskysely kilpailutoiminnasta.

Lotta Immonen / KPV

ljh

1 year 3 months sitten

Näkisin,että Timpan heitto Mitä välii.....on tulkittava sopivaksi/hyväksi loppukevennykseksi.Joku toinen näkee sen provokatiiviseksi kommentiksi nuoria kohtaan??Tottahan se on,että nuoret käyttää tuota ilmaisua,mutta ymmärtääkseni se on vaan useimmiten irrallinen heitto ilman isompaa merkitystä.Kirjoitustyylistä kummiski näkee,että kommentoija on tosissaan.Hupaisaa mielestäni.

Koska Liitto päättää kaikista asioista,niin on hyvä/tervettä,että sen tekemisiin puututaan.Liittokin voi jopa havaita kritiikeistä jotain opittavaa.Ite oon sitä mieltä,että Liiton tekemisistä ois voinu vuosien saatossa puhua enemmänkin.Surullista,että tässäkin tapauksessa Timpan kommenti nähdään negatiivisena,syyttelevänä,riitaisana-vakioadjektiivit silloin,kun joku kirjoittaa vähänkin negatiiviseen sävyyn Liitosta.

Kiitos Timpalle,että kirjoitit ekan kommentin!

Tarina jatkuu....

Jussi Heinonen/HIFK

 

 

ljh

1 year 3 months sitten

Siis jo 19.2 tiedettiin,ettei Ahvenanmaan jengi tule osallistumaan!!Veikkaanpa,että tuskin yksikään seniorijengi ois pannu pahakseen muutoksia,joita siitä olisi seurannut,että peliohjelmia olisi muutettu.Lohkosta,johon jäi kolme joukkuetta,olisi arvottu yksi joukkue kolmeen muuhun jo olemassaolevaan lohkoon jne.

Turhaa puhetta jonkun muunkin kuin minun mielestäni,etteikö kisaa olisi saatu vietyä läpi pe-su,jos lohkoja olisi ollut kolme.

 

 

 

 

KariHaajanen

1 year 3 months sitten

Hassua miten liitto nähdään aika ajoin keskusteluissa norsunluutornineuvostoliittona, mutta eiköhän siellä lotat ja muut parhaansa tee.

Uudehkona pelurina ihmetyttää osan porukan kitinä kisajään kunnosta, pelisysteemeistä, aikatauluista ja ties mistä. Varmasti jokainen jäänjynssääjäkin tekee parhaansa ja vielä usein todella pitkää päivää.

Curlingpelureita on Suomessa vähän ja pelurit ikääntyvät reippaasti eli ennuste tulevaisuuteen ei ole nyt kauhian hyvä. Eiköhän soudeta kaikki samaan suuntaan.

Elon iloa!

jrii

1 year 3 months sitten

Kritiikin voi esittää niin monella tavalla ja sen ymmärtää ja vastaanottaa vielä useammalla. Oma käsitykseni tästä Timpan kommentista on se, että jos turnaukseen satsaa viikonlopun, kustantaa matkat, majoituksen ja maksaa turnausmaksun, jolla toinen joukkue sitten pelaa vain kaksi matsia ja toinen kuusi, niin silloin kaikki ei ole ihan kohdallaan. 

Joskus turnausmaksu oli riippuvainen pelien määrästä, ja tässä tapauksessa se olisi ollut erityisen perusteltua.