Hempan määrämittaiset

Curlinglehden numero
Juttutyyppi
Kirjoittaja
Juhani "Hemppa" Heinonen
Kuvat
Juhani "Hemppa" Heinonen

Väännetään taas vähän jutun tynkää - yrittäen kuitenkin pysyä sillä lailla asiassa, ettei kukaan vaan pahemmin ärsyynny.

Jos vaikka ensin jotain miesten mestaruussarjasta. Suurin yllätys on ehdottomasti Aku Kausteen pieleen mennyt avauskierros. Syitä voi vain arvailla, mutta kolme tappiota ja vain kaksi voittoa sarjan heittopusseista ensimmäisessä turnauksessa.  Jonkinmoinen yllätys - positiivinen ja miellyttävä sellainen - on Jani Sullanmaan ja Toni Anttilan keikkuminen sarjan kärjessä. Molemmat toki tiedetään suomalaisina huippupelaajina, joten siinä mielessä "kärjen tuuletus" ei tunnu ihan oudolta. Sarjajännityksen kannalta on toivottavaa, että heidän liitonsa jatkuisi. Toinen osaturnaus tulee näyttämään vahvasti suuntaa mestaruustaistelulle.  (teksti kirjoitettu ennen toista turnausta toim.huom.)

Akun ja Tomin kohdalla toinen peliviikonloppu on mielestäni erityisen merkittävä. Kompurointiin ei enää ole varaa ja myös Markun pitäisi nostaa tasoaan. Olisikohan Jakesta (Laukkanen) apua? Se on selvää, että muilla jengeillä ei ole varaa hävitä yhtäkään peliä kaksikolle Saarelainen tai Kokkola. Silloin voitaisiin puhua jo katastrofista (lainaus eräästä keskustelusta).

Sitten taas vähän vanhan jauhantaa. Mixed doublesit ja seniorit pelattiin 2.-4.1. mutta miksi ihmeessä Loimaalla? Eikö muualta löytynyt jääaikaa? Oliko takuuvarma hyvien jäiden kehto Kangasniemi varattu muihin juttuihin? Ja olisihan meillä Ogeli? Jos olisi passannut? Täytyy vaan toivoa, että kilpailuvaliokunta joskus oppii. Mutta jos Loimaa oli todella ainoa vaihtoehto, niin pyydän tietysti anteeksi...

Olen seurannut televisiosta harmitonta ja mukavaa sarjaa "Murdochin murhamysteerit". Tapahtumapaikkana on 1800-luvun lopun ja 1900-luvun alun Toronto. Sarjan päähenkilö on rikosetsivä William Murdoch, jonka monet keksinnöt ja oivallukset ovat "ensiaskeleita" nykypäivän monille asioille.

1.1. esitetyssä jaksossa päähenkilö Murdoch päätyy perehtymään lajiin nimeltä Curling. Tässä muutamia kommentteja mainitusta jaksosta (suluissa roolihahmo).

"Curling on erittäin tekninen laji. Se on jääkenttien shakkia." (ylikonstaapeli Brackenreid)
"Newtonin 1.lain mukaan kappale jatkaa liikettäään, jos ei mikään voima..." (Murdoch)
"Vauhdin hidastuessa curlingkiven liikerata muuttuu." (Murdoch)

"Mitä lyhyempi on kiven liuku, sitä paremmin eri muuttujia voi hallita." (Murdoch)

Myös mainio dialogi pelistä:

"Halvatun perkule !" (ylikonstaapeli Brackenreid pelin aikana epäonnistuneesta heitosta.)
"Tuo oli asiatonta käytöstä, rienaamista" (ottelun tuomari, poistaa ylikonstaapelin pelistä)

Mainitun jakson löytää Ylen netistä, esitettiin siis 1.1.
Ai joo! Hyvää alkanutta vuotta kaikille,  myös kilpailuvaliokunnan jäsenille!