Curling-uutisia

Curlinglehden numero
Juttutyyppi
Kirjoittaja
Daley Nevantaus
Kuvat
Daley Nevantaus

Miesten karsinnat pelattu ja Kanadassa 5. suojakivi käyttöön...

Kangasniemi 24.-26.10.2014

Miesten 1. Mestaruusarjakarsinta eteni Anttilan komennossa

Kangasniemellä miesten karsintaviikonloppu käynnistyi perjantain iltapäivässä kolmella melko selvällä ja yhdellä tasaisella kamppailulla. Vain Kalpamaa ja Lönnberg taistelivat loppuun saakka voitosta. Sipilän uusi nuorisokokoonpano ja Perkiön muuten vaan nuorekas porukka ottivat selvät voitot ensimmäisellä kierroksella.  Samoin karsintaan ennakkosuosikkina lähtenyt Toni Anttilan tiimi voitti ensimmäisen ottelunsa peräti nollaten vastustajansa.

Sekä Sipilä että Anttila etenivät toisen ottelun jälkeen A-cupin finaaliin, jonka voitti Anttila. Pelijärjestelmässä Sipilä siirtyi  B-cupiin ja Anttila pääsi suoraan B-cupin finaaliin. B-cupin finaaliin oli edennyt ensimmäisen tappion jälkeen Tahvanainen, jonka Anttila voitti B-cupin finaalissa. Näin ollen Anttila jatkaa vielä toisessa karsintaviikonlopussa taistelua mestaruussarjapaikasta ja pelaa vähintään 1.divisioonassa. Sipilän joukkue pelaa tulevan kauden 1.divisioonassa.

                                                                                       -------------
Vierumäki  7.-9.11.2014

Anttila hallitsi myös miesten mestaruusarjakarsinnan 2.osan, myös Saarelainen mestaruussarjaan

Vierumäellä pelattu miesten toinen karsintaviikonloppu meni ennakkosuosikin hallinnassa. Toni Anttilan joukkue oli monissa papereissa nimetty vahvimmaksi ja joukkue etenikin suoraan kolmella voitolla mestaruussarjaan. Matkalla vastaan osuivat Lehtonen, Pöyry ja Saarelainen, joista tiukin peli oli  Pöyryn joukkueen kanssa. Saarelainen kuitenkin eteni B-cupin voittoon ja lunasti paikan mestaruussarjatasolle. Mestaruussarjan joukkueet kipparien nimien mukaan ovat siis :  Aku Kauste, Kalle Kiiskinen, Markku Uusipaavalniemi, Jani Sullanmaa, Tomi Rantamäki, Tomi Kokkola, Toni Anttila ja Jari Saarelainen. Muualla lehdessä kokeneen "Hemppa" Heinosen analyysit voimasuhteista.

                                                                                       ----------------

Kanada 30.9.2014

Viides suojakivi käyttöön Kanadan huipputurnauksissa.


Kanadan huipputurnauksissa otetaan käyttöön sääntömuutos, jonka mukaan myös viides päässä heitetty kivi on suoja-aluesäännön mukaan turvassa suoralta poistolta. Näin ollen ensimmäisenä heittävällä joukkueella on mahdollisuus ryhmitellä peräti kolme suojakiveä pesän eteen, ennen kuin hammerin omaava joukkue saa alkaa niitä poistamaan. Sääntömuutoksen taktinen vaikutus on tietenkin lajiharrastajille selvä. Muutoksella haetaan mielenkiintoisempia päitä ja ensimmäisenä heittävälle joukkueelle lisää suojakivien tuomaa apua poistopeliä vastaan. Suomen sääntöihin muutos ei vielä tällä kaudella ulotu, mutta arvatenkin ainakin divaripeleissä nähdään hyviä härdellejä siitä huolimatta.

Kommentit