Hempan määrämittaiset 1 : Kausiennakko

Curlinglehden numero
Juttutyyppi
Kirjoittaja
Hemppa Heinonen
Kuvat
Hemppa Heinonen

Curlingin SM-sarja on taas pyörähtänyt käyntiin ensimmäisellä avoimella karsinnalla. Toinen avoin karsinta on lehden julkaisuhetkellä myös jo pelattu (6-8.11) ja silloin selvisi myös, mitkä kaksi joukkuetta pääsevät miesten mestaruussarjaan, joka käynnistyy joulukuun puolivälin tietämissä

Hemppa, Moi,

Curlingin SM-sarja on taas pyörähtänyt käyntiin ensimmäisellä avoimella karsinnalla. Toinen avoin karsinta on lehden julkaisuhetkellä myös jo pelattu (6-8.11) ja silloin selvisi myös, mitkä kaksi joukkuetta pääsevät miesten mestaruussarjaan, joka käynnistyy joulukuun puolivälin tietämissä

Ensin mentäköön naisiin. Positiivinen asia on se, että joukkueita on taas enemmän kuin viime kaudella - mukana jopa aivan uutena paikkakuntana Ahvenanmaa (Åland). Uusia pelaajia sarjaan tuovat myös kokeneemmat Lare Norri ja Eszter Juhasz uudistuneilla joukkueillaan. Vanhoista porukoista Ranuan tytöt ovat jääneet pois - joukkue toki nähdään seniorinaisten SM-kisoissa. Ennakkoveikkauksen tekeminen tuntuu ehkä liiankin helpolta. Viimevuotinen mestari Sanna Puustinen uusii mestaruutensa. Mainittakoon että Sanna edustaa tulevalla kaudella Maarianhaminan curlingseuraa, Åland Curlingia. Muista mitaleista pelaavat Milja Hellsten ja Anne Malmi. Hellstenin joukkueen menestymiseen vaikuttanee se, että Katja Kiiskinen ei ilmeisesti juurikaan pelaa mestaruussarjaa. Pääpaino hänellä lienee tällä kaudella mixed -peleissä. Sijoille 4 -5 veikkaan Lare Norrin ja Eszer Juhaszin joukkuetta.

Tätä kirjoitettaessa varmoja mestaruussarjalaisia miesten puolella ovat Aku Kauste, Kalle Kiiskinen, M15,Jani Sullanmaa, Tomi Rantamäki  ja Savitaipaleelta Säänjärven curlingseuran Tomi Kokkola. Uskon, että karsintojen kautta sinne nousee Toni Anttila ja saa seurakseen ”jonkun muun”. Sijoitusten veikkaaminen alhaalta päin vaikuttaa helpolta. Kokkola ja ”joku muu” jakavat sijat 7 ja 8.Voisiko muuten Saarelainen olla se kahdeksas mestaruussarjalainen? (Anttila ja Saarelainen pääsivät mestaruussarjaan toim. huom.)

 Sarjakärjen sijoitusten veikkaaminen on sitten tälle kaudelle vaikeampaa. Pelaajat ovat samoja kuin vuosi sitten, mutta joukkueiden sisällä on tapahtunut siirtoja, jotka ovat mielestäni tasoittaneet voimasuhteita. Viime kaudella polvivaivoista kärsinyt Jani Sullanmaa jätti Aku Kausteen joukkueen. Tilalle tuli Kasper Hakunti. Joukkue taistelee varmasti kärkisijoista. Akun joukkuehan vei mestaruuden, vaikka Jani ei juurikaan kevätpuolella pelannut. Rantamäen Tomin joukkueen menetys oli Toni Anttila, joka on yksi kovimmista joukkuetta vaihtaneista nimistä. Tilalle tuli kuitenkin kovan luokan nimi, Jere Sullanmaa. Tero Tähtinen on tarvittaessa Tomin käytössä.

M15 tulee olemaan tällä kaudella kovempi kuin vuosi sitten Pelaajaringissäkin on kuusi nimeä mukana - taas Jari Laukkanen. Mielenkiintoista nähdä, pelaako Jakke usein?  Kiinnostavaa on myös, mahtuuko kanadalainen Jason Moore pelaavaan kokoonpanoon?

Hyvinkään Kalle Kiiskisen joukkueesta lähti Perttu Piilo - muut jatkavat. Vahva mestarisuosikki siinä missä joku muu. Mainittakoon, että Wille Mäkelä on taas täysillä mukana. Vaikka Jani Sullanmaa on yksi parhaimmista, niin joukkueella, joka hänellä on käytössään, ei mestaruutta voine voittaa. Miksiköhän Jani muuten ei enää pelaa Akun kanssa..

Toni Anttila on uusi tuttavuus kippareiden joukossa. Hänen hommaansa varmaan helpottaa se, että varakapteenina hänellä on kokenut Perttu Piilo, joka aikanaan oli voittamassa junnujen MM-kisoissa Japanissa hopeaa. Niin, toki Tonin pitää ensin selvittää toinen karsinta.

Oli vallan unohtua. Kolmen kärki aakkosjärjestyksessä Aku, Kalle, M15. Olen ennenkin sanonut, että en pane pahakseni, vaikka olisin väärässäkin näissä ennakoinneissa. Se on hyvinkin mahdollista.