Sipola kokoaa jo uutta joukkuetta

Curlinglehden numero
Juttutyyppi
Kirjoittaja
Tommi Häti
Kuvat
-

Suomen pojat pokkasivat ”Vuoden määris” -palkinnon ja aiheesta. MM-kisoissa seitsemäs tila ja paikka seuraavallekin vuodelle on harvinainen teko. joka on onnistunut Suomen pojilta vain kerran aikaisemmin.

Iiro Sipola toimi poikien joukkueen kapteenina kevään MM-kisoissa ja nyt hän tähyillee jo uuden kokoonpanon perään. Kalle Wallin ja joukkueen viimeisenä heittäjänä toiminut Kasper Hakunti tulevat yli-ikäisiksi ja näin heidän tilalleen tulee hankkia uudet pelurit.

– Kasper oli meille tärkeä lenkki varmaotteisena heittäjänä ja hän toi merkittävästi joukkueeseen kaivattua tieto-taitoa. Nyt tulee kuitenkin hänenkin jättämänsä aukko täyttää ja hyvän harjoittelun kautta kaikkien meidän tasomme varmasti nousee entisestään, Iiro summailee.

Iiron kipparoiman joukkueen lähteminen ensi kauden MM-kisoihin ei tietenkään ole vielä kirkossa kuulutettu, mutta tällä hetkellä ei varteenotettavia kilpailijoita Suomessa näy. Kokoonpanonkin kanssa on vielä riittävästi kysymysmerkkejä ilmassa, koska monien ehdokkaiden opiskelupaikat selviävät vasta kesällä.

– Kun opiskelukuviot selviävät ja tiedämme ketä on käytettävissä niin lyödään asiat sitten vasta lukkoon. Ainakin meidän valmentajanamme ollut Eero Sinisalo tekee paluuta joukkueeseen. Sekin on vielä sitten auki millä joukkueella lähdemme Liiton sarjoihin mukaan, Iiro arvuuttelee.

Eurotourille mukaan

Alustavissa suunnitelmissa Iiron joukkueella on lähteä mukaan juniorien Eurotourille. Se käsittää kaikkiaan kolme erillistä turnausta ja mahdollisesti joukkue osallistuu pariin miestenkin turnaukseen Ruotsissa.

– Flimsissä me tulimme monille vähän puskista, koska eivät olleet nähneet meitä muissa junnuturnauksissa. Lähes kaikki muut ovat kiertäneet tiuhaan samoja turnauksia ja seuraavalla kaudella varmaan mekin lähdemme mukaan.

– Tavoitteet ensi kaudelle on toki asetettu korkeammalle kuin mihin nyt MM-kisoissa pystyimme. Pelasimme tasaisia otteluita kaikkia vastaan ja pari jatkopäätappiota vähemmän niin olisi paikka semeihin ollut käsillä. Jos valmistautuminen sujuu hyvin ja saamme valmennusapua Suomen kärkinimiltä niin menestymistä saattaa tulla.

Jäädään siis mielenkiinnolla odottelemaan tulevaa ja toivotaan menestystä jatkossakin.