Totta vai tarua - Lasiovi helähti niskaan MM-kisoissa Sveitsissä

Curlinglehden numero
Juttutyyppi
Kirjoittaja
Toimitus
Kuvat
-

Legendan mukaan loppubanketti oli fiinissä hotellissa, jonka aulassa oli lasinen pyöröovi. Tuleva suomalainen olympiamitalisti olisi sitten päättänyt testata kuinka kovaa ovea pystyy pyörittämään ja olisi huikannut muita juhlavieraita tulemaan kyytiin. Kyytiläinen olikin sitten löytynyt Suomen joukkueesta, mutta hänellä oli sitten hieman hankaluuksia hypätä vauhdista mukaan – seurauksena se, että ovi meni tuhannen palasiksi.

Muu joukkue oli legendan mukaan sännännyt vertavaluvien pelikavereidensa avuksi ja kehottaneet näitä peittämään isoimmat haavat, ettei alkoholi pääse karkaamaan verenkierrosta. Legenda kertoo edelleen, että aiheutettu vahinko laitettiin kyytiläisen matkavakuutuksen piikkiin. Tuleva olympiasankari oli kylmän rauhallisesti ruksinut kohdan "kyllä", kun vakuutuspaperissa tiedusteltiin oliko alkoholilla osuutta asiaan. Legendan mukaan tämä ei kuitenkaan haitannut, vaan vakuutus korvasi vahingon.

Olisi mielenkiintoista tietoa onko tämä totta vai tarua ja jos taustalla on tositapahtumia, niin kuinka paljon tarina on värittynyt vuosien varrella.

Näin se meni

Mukana ollut, tämänkin lehden palveluksessa toimiva henkilö vahvistaa tarinan pitävän likimain kutinsa. Kyseessä oli tosin MacAllan whisky-merkin järjestämät iltajuhlat kaikille kisoihin osallistuneille. Paikka oli todella pramea ja porukka tarjoilusta johtuen iloisissa tunnelmissa, olihan kuitenkin round-robin pelattu ja suurimmalla osalla pelit siis paketissa.

Epäonnekas kyytiin pyrkinyt jäi karmin ja oven väliin jolloin noin 2,5 metriä korkea lasiovi helähti iloisesti alas ja kyytiläisten niskaan. Kaveruksista toinen nostettiin kadun puolelle jalat seinää vasten ja joku paikalla olevista (ei Suomen joukkueesta), totesi että nostetaan jalat ylös seinää vasten niin ei valu viina hukkaan.

Toinen kaveruksista sai pientä paikkausta paikallisessa terveyskeskuksen ja vakuutuskuvio meni kutakuinkin kuten edellä oli esitetty.