Maailmanmestarit palaavat syksyllä pelikentille - ainakin yhteen turnaukseen

Curlinglehden numero
Juttutyyppi
Kirjoittaja
Jari Laukkanen
Kuvat
-

Kolminkertainen maailmanmestarijoukkue Ruotsista, Peter "Peja" Lindholmin joukkue tekee paluun curlingjäille. Joukkue löi pelihanskat naulaan pieleen menneiden Torinon olympialaisten jälkeen maaliskuussa 2006. Nyt joukkue on kokoontumassa jälleen yhteen pelatakseen Sundbyberg Openissa marraskuun ensimmäisenä viikonloppuna.

- Pitää paikkansa, sanoo Peja kysyttäessä paluuaikeista. Joukkueessa pelaavat Peter Narup, Magnus Swartling ja Thomas Nordin Peja Lindholmin hoidellessa kipparin tonttia, aivan kuten aikanaankin. Joukkue sai ajatuksen pelata pitkän tovin jälkeen yhdessä, kun he olivat curlinghallin avajaisissa Uppsalassa pelanneet kaksi lyhyttä näytösottelua. Pojat totesivat homman olleen sen verran hauskaa, että päättivät osallistua turnaukseen.

Kysyttäessä jatkosuunnitelmia Peja kertoo joukkueen sopineen, että aikovat pelata joka vuosi yhden turnauksen hauskanpitomielessä. Se, mitä turnauksia pojat aikovat pelata, ei vielä ole tarkemmin suunniteltu. Kysymykseen voivat tulla turnaukset ulkomailla kuten muualla Euroopassa tai Kanadassa.

Kun Pejalta kysyttiin muuttuvatko suunnitelmat, jos peli sujuu hyvin, Peja sanoi: "Ei ole poissuljettua, ettemmekö pelaisi enemmänkin, mutta Ruotsin mestaruussarjaan emme aio lähteä". Myöskään olympialaiset eivät kuulu joukkueen tulevaisuuteen vaikka ne ovatkin ainoat kisat, joista joukkue ei onnistunut huippuvuosinaan mitaleita hankkimaan.

Liikaa pojat eivät aio harjoitella ennen tulevaa turnausta. Yhteiselle harjoittelulle kun tuo jo pieniä hankaluuksia se tosiseikka, että kaksi pojista asuu Östersundissa ja kaksi Tukholmassa. Tavoitteena vanhoilla mestareilla on voittaa ainakin yksi matsi tulevassa turnauksessa. "Vastustajilla on vain hävittävää meitä vastaan, koska emme ole pelanneet pitkään aikaan yhdessä. Aiomme olla tyytyväisiä, jos voitamme edes yhden pelin".

Kommentit