Kisakalliosta kajahtaa

Curlinglehden numero
Juttutyyppi
Kirjoittaja
Toimitus

Olympiakeväänä curlingtoiminta ympäri maan on kokenut positiivista nostetta, kaikki suorituspaikat ovat olleet täyteen "buukattuja" ja kysyntä on jopa ylittänyt tarjonnan. Lajikokeilujen lisäksi curlingrintamalla on näkynyt myös pidempiaikaiseen kehitykseen tähtääviä toimenpiteitä.

Lohjan Kisakallion urheiluopisto on toteuttanut yhdessä Suomen curlingliiton kanssa curlingin valmennuksen koulutusjärjestelmän, aivan kuten edellisessä numerossa kerroimme. Nyt kurssin ensimmäinen pilotti on järjestetty ja ensimmäiset 19 curlingin lajiohjaajaa on koulutettu. Kurssi sai kävijöiltään loistavan vastaanoton ja palaute oli pelkästään positiivista. Eräs pilottikurssin tärkeimmistä tavoitteista oli koeponnistaa kurssin aikataulutus ja saada selkeä kuva kurssin sisällön soveltuvuudesta sille tarkoitettuun käyttöön sekä saada kurssin käyneiltä palautetta edellä olevista asioista. Tässä onnistuttiinkin täydellisesti ja saadun palautteen avulla kurssin sisältö on nyt muokattu lopulliseen muotoonsa - ainakin nyt ensimmäisen syksyn osalta.

Curlingin lajiohjaajakurssit alkavat siis toden teolla ensi syksyn alusta alkaen ja kakkostason materiaali on nyt työn alla. Toisen tason pilottikurssi on tarkoitus järjestää vielä ennen vuoden vaihdetta.