Suomi jäi vain yhden voiton päähän pudotuspeleistä PT-curlingin B-MM-kilpailuissa - Lue kapteenin mietteet turnauksesta!

Julkaisupäivämäärä
Teksti
Curlingliitto

Suomen PT-curlingmaajoukkue kisasi viime viikolla Lohjan Kisakalliossa järjestetyissä B-MM-kilpailuissa, joista oli jaossa paikka kevään 2024 MM-kilpailuihin. 

Tasaisen, mutta takkuisen alun jälkeen joukkue sai kiinni hienosta pelivireestä ja päätti turnauksen lopulta saldolla kuusi voittoa ja kolme tappiota.

Suomi jäi lopulta turnauksessa sijalle viisi ja vain yhden voiton päähän paikasta neljän parhaan joukossa ja pudotuspeleissä.

Turnauksen mitalikolmikko Slovakia, Viro ja Italia saavuttivat paikan kevään 2024 MM-kilpailuissa.

Suomen edustusjoukkueessa pelasivat Juha Rajala (Skip), Harri Tuomaala, Yrjö Jääskeläinen (Vice-Skip), Ritva Lampinen ja Tiia Tallgren.

Joukkueen kapteeni Juha Rajala kuvaili turnausviikon tunnelmia:

"Saimme heikon alun turnaukselle. Hävisimme Puolalle ja Virolle yhdellä pisteellä sekä Slovakialle niukasti jatkopäässä. Selkeästi huomasi pitkän tauon jälkeen turnausjännityksen. Sorruimme ratkaisuhetkillä virheisiin niin taktiikka-, kuin heittopuolella. Tämän jälkeen nousimme vielä taistelemaan semifinaalipaikasta viimeiseen päivään asti."

"Teimme pieniä heittojärjestysmuutoksia viikon aikana herätelläksemme joukkuetta. Tämän myötä heittovire parani ja joukkueen itseluottamus sekä taistelutahto nousi uudelle levelille. Jääolosuhteet opittiin ja "kasvoimme" joukkueena koko turnauksen ajan."

"6 voittoa kymmenestä pelistä on hyvä saavutus. Tällä kertaa se riitti 5. sijaan. Nyt tiedämme, mitä osa-alueita pitää jatkossa parantaa, jotta olemme ensi kerralla vahvempia. Aikaansaava ja nousujohteinen turnaus kaiken kaikkiaan joukkueelta, vaikka emme saavuttaneet maapaikkaa seuraaviin PT-curlingin MM-kilpailuihin."

Kommentit