Curlingliiton kannustusstipendi 2023 – esittelyssä Markus Sipilä

Julkaisupäivämäärä
Teksti
Curlingliitto
Kuvat
WCF/Celine Stucki

Suomen Curlingliitto on aloittanut keväällä 2023 uuden tradition, jossa liitto haluaa kannustaa ja palkita lajin positiivista kulttuuria lisääviä ja lajiin monipuolisesti panoksensa antavia henkilöitä.

Markus Sipilä valittiin vuoden 2023 stipendin saajaksi seuraavin perustein:

Markus on aina valmis auttamaan muita ja antamaan asiantuntevan panoksensa monipuolisesti lajin eri osa-alueilla, kivien hionnasta ja jääolosuhteiden kehittämisestä aina pelaajien tietotaidon kasvattamiseen ja tukemiseen. Markus Sipilän pyyteetön ja huomattava panostus mm. liiton teknisen infrastruktuurin kehittämisessä, toteuttamisessa ja ylläpidossa ovat erittäin merkityksellisiä liiton operatiivisen toiminnan kannalta. Markus on niin liitolle, kuin koko lajille arvokas aktiivi ja moniosaaja sen lisäksi, että hän on itse myös merkittävä kilpapelaaja Suomen huippu-urheilussa.

Uutista klikkaamalla pääset lukemaan haastattelun Markuksen curlingtaipaleesta tähän mennessä!

HAASTATTELUSSA MARKUS SIPILÄ:

Koska olet aloittanut curlingin pelaamisen ja kuka sai sinut aloittamaan curlingin?

Aloitin curlingin lukion ruotsin tunnilla vuonna 1997. Vieressä istunut Vesa Hirsimaa kysyi kuiskaamalla, että aletaanko pelaamaan curlingia. Luulin että curling on ristinollapelin variaatio ja otin kynän ja ruutupaperia esiin ja sanoin että aletaan vaan. Vesan ilme oli vähän hassu, mutta en voinut enää perua kun olin kerran suostunut.

Mikä curlingissa on saanut sinut koukkuun?

Kuten minut tuntevat hyvin tietävät, olen luonteeltani hyvin sosiaalinen ja curlingin yhteisöllisyys on yksi lajin hienoimmista elementeistä. On käsittämättömän hienoa, että curlingissa voidaan ensin mitellä jäällä paremmuudesta sata lasissa ja sen jälkeen viettää vastustajan kanssa aikaa pelin jälkeen.

Mitä teet silloin, kun et ole curlaamassa?

Jos en ole päivätreeneissä tai pelireissulla, olen töissä teknologiajohtamisen parissa. Perheessämme on 4- ja 8-vuotiaat lapset, joten aika ei varsinaisesti pääse käymään pitkäksi. Välillä on kiva pistää lapset isovanhempiensa luo parkkiin ja käydä vaimon kanssa syömässä hyvissä ravintoloissa.

Vahvuutesi pelaajana?

Ei ainakaan ykkösheittäjänä pelaaminen, sillä pelipaikalla olen suorastaan sysipaska. Muistan vieläkin erään turnauksen, jossa pelasin ykkösenä ja taisi olla seitsemäs pää jossa onnistuin ensimmäisen kerran molemmilla kivilläni. Vahvuuksiin lukeutuu hyvä paineensietokyky ja rohkeus pelata oman pelikirjan mukaan.

Mikä on sinulle mieluisin pelimuoto lajissa?

Meillä oli upea mixed-joukkue, jonka saavutuksista voi olla ylpeä vaikka MM-mitali jäikin niukasti saavuttamatta. Pari viimeistä vuotta paricurling on ollut päälajina ja sen vauhdikkuus ja nopearytmisyys on vienyt mennessään! 

Ketä vastaan maailmassa haluaisit päästä pelaamaan ja miksi?

"Practice until your idols become your opponents" on yksi inspiroivimpia mietelauseita joita olen kuullut. Olen siitä onnellisessa asemassa että olen päässyt pelaamaan esim. olympiavoitajia Stefania Constantinia ja Rasmus Wranåta vastaan. Kummatkin ovat muuten hyvin valloittavia persoonia sekä jäällä että sen ulkopuolella. Kanadasta ja Skotlannista löytyy paljon jo seniori-ikään ehtineitä legendaarisia pelaajia, joita vastaan olisi huikeaa päästä joskus pelaamaan. Jackie Lockhartia vastaan meillä oli viime syksynä treenipeli sovittuna, mutta Jackie erehtyi väärälle curlinghallille, joten hänen joukkueensa joutui pelaamaan meitä vastaan kolmella pelaajalla ilman Jackieta.

Entä kenen kanssa haluaisit pelata samassa joukkueessa, jos saisit valita ketkä tahansa 3 pelaajaa?

Valitsen kaksi legendaa Hyvinkäältä: Lukion matematiikan opettajani Juhani Erävuoren sekä Hemppa Heinosen.

Kerro joku hauska muisto, joka liittyy curlingiin?

Olimme palaamassa miesten joukkueellamme Glasgowsta turnauksesta, kun lentokentällä tehtiin asiakastyytyväisyyskyselyä, johon Juha Pääjärvi valikoitui vastaajaksi. Ensimmäisenä kysymyksenä piti vastata mihin ikäryhmään vastaaja kuuluu. Juha vastasi totuudenmukaisesti. Kiusallisen pitkän hiljaisuuden jälkeen haastattelija sanoi: "sir, you are supposed to take this questionnaire seriously". Juha joutui näyttämään passiaan ennen haastattelun jatkumista. Niille, joille tämä ei aukea selittämättä, niin olen melkoinen baby face ja ihmiset arvioivat ikäni yleensä noin 10 vuotta hutiin, mutta Juha on vielä minuakin paremmin säilynyt.

Halutessasi voit lähettää vielä vapaamuotoiset terveiset muille curlaajille, sana on vapaa! ?

Kukaan ei voi tehdä kaikkea, mutta jokainen voi tehdä jotakin. Jos jokainen tekee jotakin, tulee kaikki hoidettua!

Kommentit