Senioreilla noin puolet MM-turnauksen alkusarjasta takana - Naiset hienosti lohkonsa jaetulla kakkossijalla

Julkaisupäivämäärä
Teksti
Katja Kiiskinen
Kuvat
Naisten maajoukkue

Suomen joukkueiden turnaus Senioreiden MM-kilpailuissa Koreassa on edennyt alkusarjan puoliväliin. Naisten joukkue on hienosti kolmen pelatun ottelun jälkeen lohkonsa jaetulla kakkossijalla voittosaldolla 2-1, kun alkusarjassa on edessä vielä kolme ottelua. Miehillä on ollut tiukkaakin tiukempia pelejä, joissa ratkaisu on venynyt jatkopäällekin asti. Miehetkin ovat jo saaneet voittosaldonsa auki ja pelihallinta paranee tasaisesti, mutta niukkien tappioiden myötä miesten turnauksen kokonaissaldo on neljän pelatun ottelun jälkeen 1-3. Myös miehillä on kolme alkusarjan ottelua vielä pelattavana, eli vielä on mahdollisuuksia kiivetä sarjataulukossa ylöspäin. 

Sunnuntain ja maanantain kierrosten aikana naisten joukkue kohtasi Latvian ja Tsekin ja pääsi aloituspelissä koetun niukan tappion jälkeen voittojen makuun. Latvia kaatui sunnuntain iltaottelussa luvuin 10-7 ja Tsekki maanantain päiväpelissä selkein lukemin 9-3. Tiistain aamukierroksella Suomea vastaan asettuu Irlanti. 

Miehillä oli sunnuntain kahden pelin päivä. Aamukierroksella Suomi kärsi niukan 4-5 tappion Belgiaa vastaan, mutta avasi lopulta voittotilinsä Puolaa vastaan iltapäivä-ottelussa lukemin 8-5. 

Joukkueen kapteeni Jussi Uusipaavalniemi tiivisti voitokkaan ottelun ratkaisuhetkiä:

"Hallittiin ottelua, mutta parissa tiukassa paikassa Puolan kippari onnistui pelastamaan. Täyttä härdelliä useampi pää. Ratkaisu meni viimeiseen kiveen asti, jossa Puolan olisi pitänyt onnistua epätoivoisesti tupla-kilkki-ratsu-tsämmissä."

Maanantaina Suomen miehet kohtasivat A-lohkoa johtavan Unkarin joukkueen ja ratkaisu venyi aina jatkopäälle asti. Monivaiheinen peli Unkaria vastaan oli Suomen hallinnassa, mutta kääntyi lopulta jatkopäässä vastustajalle ja Unkari vei voiton lukemin 9-8. Tiistain päiväkierroksella Suomen miehiä vastaan asettuu Japani.
 

TULOSLINKIT

Sunnuntain kierroksilla Suomen miehet kohtaavat aamuottelussa klo 8.00 paikallista aikaa Belgian ja iltapäivän klo 16 ottelussa Puolan.

Naisten joukkueella on sunnuntaina vain yksi ottelu kello 20 illalla Latviaa vastaan.

Korean aikaero on Suomeen nähden +6 tuntia. 

Senioriturnauksen aikataulu löytyy täältä:

https://worldcurling.org/events/wscc2023?pageType=schedule

Senioriturnauksen tulokset löytyvät täältä:

https://worldcurling.org/events/wscc2023?pageType=results

Seniorien MM-kilpailujen yhteydessä pelataan perinteisesti myös Paricurlingin MM-kilpailut, jotka alkoivat myös lauantaina. Suomen paricurlingjoukkue ei onnistunut tänä keväänä saavuttamaan paikkaa MM-kilpailuissa MM-karsintojen kautta. 

Paricurlingin MM-kilpailujen tuloksia pääsee seuraamaan osoitteesta:

https://worldcurling.org/events/wmdcc2023/


LIVESTREAM

Recast-sovelluksen Curling Channel lähettää päivittäin kisoista livestreamina paricurlingin MM-otteluita.

Näissä kisoissa otteluja pääsee seuraamaan The Curling Channel -kanavalla, joka toimii Recast-nimisellä videostriimausalustalla.

Alustalle pääsee sisään nopean kirjautumisprosessin jälkeen. Kirjautuneet käyttäjät saavat alkuun riittävästi krediitteja kahden ottelun katsomiseen. Tämän jälkeen krediittejä saa lisää ostamalla, kanavan linkkiä muille jakamalla tai mainosohjelmia katsomalla.

Mobiililaitteeseen on mahdollista ladata Recast-sovellus, jonka sisältöä voi lähettää esimerkiksi Chromecastilla televisionäytölle.

The Curling Channel löytyy tästä linkistä ja livestreamia pääsee katsomaan tilin luomalla:

https://the.recast.app/invited?referrer=GrPEw


JOUKKUEIDEN KOKOONPANOT JA LOHKOJAOT

Suomen naisten joukkueessa pelaavat Tiina Julkunen (kapteeni), Nina Pöllänen (varakapteeni), Sari Laakkonen, Laura Tsutsunen ja Kirsi Paarma. Valmentajana toimii itsekin pitkän peliuran tehnyt Jaana Häkkinen.

Suomen miesten joukkueessa pelaavat Jussi uusipaavalniemi (kapteeni), Markku Hämäläinen (varakapteeni), Jukka Savonen, Markku Henttonen ja Juha Kalmari.

Suomen naiset pelaavat alkusarjan B-lohkossa, jossa vastaan asettuvat Sveitsi, Tshekki, Australia, Skotlanti, Latvia ja Irlanti. 

Suomen miesten alkusarjan A-lohkossa pelaa yhteensä 8 joukkuetta. Suomen lisäksi lohkoon kuuluvat Kanada, Unkari, Tshekki, Japani, Puola, Belgia ja Tanska. 

Seniorien MM-kilpailut ovat yksi suurimmista kansainvälisen lajiliiton arvokilpailuista. Tänä vuonna paikan päälle MM-kultaa tavoittelemaan saapui 24 miesten seniorijoukkuetta ja 15 naisten joukkuetta. 

Kommentit