Curlingin seniorien MM-kilpailut ovat alkaneet Koreassa

Julkaisupäivämäärä
Teksti
Katja Kiiskinen
Kuvat
Miesten joukkue

Suomen miesten ja naisten seniorimaajoukkueet aloittivat peliurakkansa lauantaina Koreassa pelattavissa MM-kilpailuissa tasaisten otteluiden merkeissä!

Seniorien MM-kilpailuissa tiivistyy hienosti curlingin henki, kun vanhat pelitutut eri maista vuosikymmenten takaa kohtaavat jälleen seniorikentillä. Suomella onkin tänä vuonna sekä miesten että naisten edustusjoukkueissa paljon kokeneita arvokisakonkareita aikaisemmilta vuosilta ja vuosikymmeniltä, eli mukavia kansainvälisiä kohtaamisia on luvassa joukkueille pitkin viikkoa. 

JOUKKUEIDEN KOKOONPANOT JA LOHKOJAOT

Suomen naisten joukkueessa pelaavat Tiina Julkunen (kapteeni), Nina Pöllänen (varakapteeni), Sari Laakkonen, Laura Tsutsunen ja Kirsi Paarma. Valmentajana toimii itsekin pitkän peliuran tehnyt Jaana Häkkinen.

Suomen miesten joukkueessa pelaavat Jussi uusipaavalniemi (kapteeni), Markku Hämäläinen (varakapteeni), Jukka Savonen, Markku Henttonen ja Juha Kalmari.

Suomen naiset pelaavat alkusarjan B-lohkossa, jossa vastaan asettuvat Sveitsi, Tshekki, Australia, Skotlanti, Latvia ja Irlanti. 

Suomen miesten alkusarjan A-lohkossa pelaa yhteensä 8 joukkuetta. Suomen lisäksi lohkoon kuuluvat Kanada, Unkari, Tshekki, Japani, Puola, Belgia ja Tanska. 

Seniorien MM-kilpailut ovat yksi suurimmista kansainvälisen lajiliiton arvokilpailuista. Tänä vuonna paikan päälle MM-kultaa tavoittelemaan saapui 24 miesten seniorijoukkuetta ja 15 naisten joukkuetta. 

ENSIMMÄISEN PELIPÄIVÄN TUNNELMIA

Molemmat Suomen joukkueet aloittivat turnauksensa lauantaiaamun ensimmäisellä kierroksella. Molemmilla joukkueilla oli tiukat matsit vastustajiansa vastaan, mutta ensimmäisestä ottelusta kirjattiin sekä Suomen miehille että naisille tappio. 

Suomen naiset pelasivat ensimmäisessä ottelussaan Australian naisten joukkuetta vastaan ja tiukan väännön jälkeen hävisivät lopulta jatkopäälle venyneen ottelun lukemin 7-6. 

Naisten joukkue kuvasi tähänastisia kisa- ja ottelutunnelmiaan:

"Tunnelma kisoissa on hyvä! Hyvillä mielillä ollaan ekan pelin jälkeen. Mentiin jatkopäähän Australian kanssa tilanteessa 6-6 viimeisen kiven edulla, mutta hävittiin lopulta 7-6. Oli rauhallista ja sujuvaa peliä kaiken kaikkiaan, joten tästä on hyvä parantaa."

"Rata oli haastava, mutta se tiedettiin jo harjoitusten perusteella. Kilpailut järjestetään vuoden 2018 olympialaisten jääkiekon hallissa, johon on tehty kuusi rataa. Puitteet ovat siis erinomaiset."

Miehet kohtasivat ensimmäisessä ottelussaan Tshekin miesten joukkueen ja ottelu eteni tasaisissa merkeissä aivan loppuun asti. 

Ottelun kahdeksannessa eli viimeisessä päässä Suomi onnistui hienosti pään aikana rohkeassa rakentelussa voittaakseen tarvitsemansa yhden pisteen jatkopäälle tai kaksi pistettä suoraan voittoon. Tshekki heitti kuitenkin pään lopussa tärkeät ratkaisuheitot, joilla he saivat taisteltua pesän keskelle Suomen kiviä paremman pistekiven. 

Suomen kapteenin viimeisen pään ensimmäisen heiton tuplaratsupoisto onnistui osittain ja jätti vielä Suomelle mahdollisuuksia viimeistä kiveä varten. Viimeisellä heitolla jäi vielä mahdollisuus heittää voitosta, jos määrämittainen heitto kivien välistä olisi onnistunut, mutta heitto ei noussut riittävästi, joten Tshekin joukkue nappasi voiton lukemin 8-6. 

Ensimmäistä ottelua vaihtopenkiltä seurannut Juha Kalmari kiteytti miesten ensimmäisen pelin tason seuraavanlaisesti:

"Raamit on nyt haettu. Nyt niitä pitäis vähän kaventaa."

Olosuhteet, puitteet ja turnaustunnelma saavat myös miesten joukkueelta kiitosta, vaikka koviin nousuihin totuttelu vaatiikin aina oman aikansa, ja turnausta edeltävässä harjoittelussa jäiden luisto viimeisissä treeneissä hieman lopahti.

TULOSLINKIT

Sunnuntain kierroksilla Suomen miehet kohtaavat aamuottelussa klo 8.00 paikallista aikaa Belgian ja iltapäivän klo 16 ottelussa Puolan.

Naisten joukkueella on sunnuntaina vain yksi ottelu kello 20 illalla Latviaa vastaan.

Korean aikaero on Suomeen nähden +6 tuntia. 

Senioriturnauksen aikataulu löytyy täältä:

https://worldcurling.org/events/wscc2023?pageType=schedule

Senioriturnauksen tulokset löytyvät täältä:

https://worldcurling.org/events/wscc2023?pageType=results

Seniorien MM-kilpailujen yhteydessä pelataan perinteisesti myös Paricurlingin MM-kilpailut, jotka alkoivat myös lauantaina. Suomen paricurlingjoukkue ei onnistunut tänä keväänä saavuttamaan paikkaa MM-kilpailuissa MM-karsintojen kautta. 

Paricurlingin MM-kilpailujen tuloksia pääsee seuraamaan osoitteesta:

https://worldcurling.org/events/wmdcc2023/

LIVESTREAM

Recast-sovelluksen Curling Channel lähettää päivittäin kisoista livestreamina paricurlingin MM-otteluita.

Näissä kisoissa otteluja pääsee seuraamaan The Curling Channel -kanavalla, joka toimii Recast-nimisellä videostriimausalustalla.

Alustalle pääsee sisään nopean kirjautumisprosessin jälkeen. Kirjautuneet käyttäjät saavat alkuun riittävästi krediitteja kahden ottelun katsomiseen. Tämän jälkeen krediittejä saa lisää ostamalla, kanavan linkkiä muille jakamalla tai mainosohjelmia katsomalla.

Mobiililaitteeseen on mahdollista ladata Recast-sovellus, jonka sisältöä voi lähettää esimerkiksi Chromecastilla televisionäytölle.

The Curling Channel löytyy tästä linkistä ja livestreamia pääsee katsomaan tilin luomalla:

https://the.recast.app/invited?referrer=GrPEw

Kommentit