Senioreiden SM-kilpailut pelataan tulevana viikonloppuna

Curlingliitto

Kangasniemellä 27.-29.1. järjestettäviin kilpailuihin osallistuu 16 mies- ja 3 naisjoukkuetta. Miesten ja naisten sarjojen mestarit saavat edustusoikeuden Koreassa 21.-29.4.2023 järjestettäviin senioreiden MM-kilpailuihin. Seniorikisoihin osallistuvan pelaajan on pitänyt täyttää 50 vuotta 30.6.2022 mennessä.

Miesten sarjassa joukkueet on jaettu neljään alkulohkoon. Joukkueet on jaettu lohkoihin siten, että edelliskauden vanhan joukkueen määritelmän täyttävät joukkueet on sijoitettu ja loput joukkueet arvottu. Joukkueet pelaavat alkulohkoissa yksinkertaisen alkusarjan. Alkusarjan jälkeen jokaisen lohkon kaksi parasta joukkuetta pääsee puolivälieriin. Joukkueet järjestetään alkulohkoissa paremmuusjärjestykseen WCF:n sääntökohdan C9. rankingmenettelyjen mukaisesti (voitetut/hävityt pelit, keskinäiset ottelut, tämän jälkeen T-heitot). Lohkovoittajat sijoitetaan alkusarjan jälkeen sijoille 1-4 T-heittokilpailun tulosten perusteella. Lohkokakkoset sijoitetaan alkusarjan jälkeen sijoille 5-8 T-heittokilpailun tulosten perusteella.

Lauantai-illan puolivälierät pelataan siten, että sijalle 1 sijoitettu pelaa sijalle 8 sijoitettua vastaan, 2 vs 7, 3 vs 6 ja 4 vs 5. Kaikissa jatkopeleissä mikäli alkulohkossa sijalla 1 oleva joukkue kohtaa alkulohkon sijalla 2 olevan joukkueen (oman tai toisen alkulohkon), alkulohkon sijalla 1 oleva joukkue saa valita otteluun joko kivien värin tai harjoitteluvuoron. Mikäli kohtaavat joukkueet ovat alkulohkoissa olleet samalla sijoituksella, se joukkue, jolla on pienempi T-heittojen keskiarvo, saa valita otteluun joko kivien värin tai harjoitteluvuoron. Kaikissa jatkopeleissä viimeisen kiven etu ratkaistaan T-heitoilla. Puolivälierien voittajat etenevät sunnuntaina pelattaviin välieriin kilpailusivun Sarjataulukko-välilehdellä olevan kaavion mukaisesti. Välierien voittajat pelaavat finaalissa ja häviäjät pronssiottelussa.

Naisten sarjassa joukkueet pelaavat yhdessä lohkossa kaksinkertaisen alkusarjan. Alkusarjan voittaja on Suomen mestari. Mikäli alkusarjan jälkeen kaksi tai useampi joukkuetta on tasapisteissä ykkössijoituksesta, pelataan kahden parhaan joukkueen välillä sunnuntaina yksi tie-break -ottelu. Joukkueet asetetaan paremmuusjärjestykseen WCF:n sääntökohdan C9. rankingmenettelyjen mukaisesti.

Kilpailun tuomarilla ja jääntekijöillä on yhteisellä päätöksellä oikeus muuttaa jatkopeleille suunniteltuja ratoja, mikäli olosuhteet näin edellyttävät. Kilpailuissa on käytössä ”No Tick-zone Trial Rule.”

Ottelutuloksia voi seurata läpi viikonlopun Curlingliiton tulospalvelusta: https://www.curling.fi/fi/kilpailut/sarjat/64047/pelit