PTcurlingin B-MM-kilpailut Kisakalliossa

Vesa Kokko
Kuvat
Vesa Kokko

Suomi ei jatkoon BMM-kisoista

Suomi ei päässyt jatkoon Kisakalliossa 5-10.11.2022 järjestetyissä B-MM-kilpailuissa. 

Joukkueen saaliina oli yksi voitto ja 4 tappiota, lohkosijoitus oli 5.s

Suomalaisilla oli näkyvissä kansainvälisten pelien vähyys sekä edelleen suhteellisen kokematon joukkue. Joukkueessa oli 2 uutta pelaajaa Jouni Tähti sekä Valeriina Silas jotka molemmat pelasivat kohtuullisen hyvät pelit. Jouni osoitti pystyvänsä ajoittain jopa parempaan suorittamiseen kuin joukkueen kokeneemmat pelaajat.

Jännityksen mukanaan tuoma epävarmuus heitoissa johtui valmentajan mukaan selvästikin enemmän harjoittelun vähyydestä ja "kovien" pelien puutteesta kuin taitojen riittämättömyydestä. Toki joukkue muuttui hieman juuri ennen pelejä joten silläkin ehkä oli vaikutusta.

Joukkueessa oli 3 Tampereen lähistöllä asuvaa pelaajaa ja harjoittelupaikan puuttuminen kotiseudulta tuo suuren miinuksen heidän treenirytmiinsä sekä suuren loven henkilökohtaisiin budjetteihin. Toki TaCu ry järjestää viikoittaisen treenivuoron mutta tuo määrä ei riitä huipulle tähtäävien pelaajien harjoitusmääräksi ja lähin halli lajiin löytyy 100 km:n päästä Harjavallasta.

Kun taas Turussa asuvat Jouni sekä Ritva Lampinen asuvat Turussa jossa heidän harjoittelumahdollisuudet ovat hienosti CHCC Ry:n hallissa hoidettu. 

Valmentaja toivookin että uusia pelaajia houkuteltaisiin paikkakunnille joissa on hyvät harjoittelumahdollisuudet ja siten taitojen ylläpitäminen sekä säännöllinen harjoittelu olisi tuloksellisempaa.

Kilpailut voitti Tshekki, toiseksi tuli Tanska sekä kolmanneksi Saksa. Kilpailujen ennakkosuosikit Sveitsi ja Italia jäivät siis edelleen B-ryhmään mikä oli suurehko yllätys. Myös Suomen lohkon voittanut Japani ( 5 voittoa, ei tappioita) joutui tyytymään neljänteen sijaan.

Kilpailut oli hienosti järjestetty niin kuin Kisakalliossa on tapahtumat aina hoidettu. 

Suomen joukkue kiittää kaikesta saamastaan tuesta ja kilpakumppaneitaan hyvistä peleistä.