Curlingin yleisen SM-sarjan karsinta viikonloppuna Kangasniemellä

Julkaisupäivämäärä
Teksti
Curlingliitto
Kuvat
Jenni Bäckman

Kangasniemen jäähallissa kamppaillaan lokakuun viimeisenä viikonloppuna mestaruussarjapaikoista, kun Kangasniemen Kurlinki ry järjestää SM-karsintaturnauksen. Turnauksessa nuoruus haastaa kokemuksen.

Viimeksi sarjapaikoista Kangasniemellä miteltiin vuosi sitten, jolloin isäntäseuran joukkue (Nissinen) nappasi ainoan jaossa olleen mestaruussarjapaikan, ja sen säilyttäminen onnistui nappiin menneen kauden ansiosta. Järjestävän seuran kilpailuvastaava Seppo Nissinen lupaili torstaina, että peliolosuhteet viikonloppuun tulevat olevaan jälleen kerran hyvät, joten odotettavissa on hieno ja ennakolta tasainen kamppailu mestaruussarjapaikoista.

Pelisysteemi turnauksessa on tuttuakin tutumpi double knockout, eli ensimmäisen hävityn pelin jälkeen joukkue putoaa alakaavioon ja toisen tappion jälkeen joukkuetta kutsuu divari. Koska Sipilän joukkue ei osallistu mestaruussarjaan tulevalla kaudella, on edellisvuodesta poiketen karsinnassa jaossa kaksi mestaruussarjapaikkaa. Näin ollen sekä ala- että yläkaavion voittaja nousee mestaruussarjaan kaudeksi 2022-2023. Karsintaan osallistuu seitsemän joukkuetta, joista Kalpamaalla (Naantali) on parhaaksi rankattuna joukkueena walkover ensimmäisestä ottelusta.

Muut joukkueet ovat:

Ahrenberg (Lohja)

Hakala (Lahti)

Hänninen (Joensuu)

Saarelainen (Helsinki)

Tahvanainen (Joensuu)

Toivonen (Tampere)

Ensimmäiset kamppailut alkavat perjantaina 28.10. klo 19. Tällöin pelattavat ottelut ovat Ahrenberg – Saarelainen, Hakala – Toivonen ja joensuulaisderby Tahvanainen – Hänninen. Lauantaiaamuna klo 9 yläkaaviossa Kalpamaa saa vastaansa voittajan ottelusta Ahrenberg – Saarelainen, jolloin myös otteluiden Hakala – Toivonen ja Tahvanainen – Hänninen voittajat ja häviäjät ottavat mittaa tosistaan. Ahrenberg – Saarelainen ottelun häviäjä pelaa alakaavion seuraavassa ottelussa lauantaina klo 13.30.

Ensimmäinen mestaruussarjajoukkue, eli yläkaavion voittaja, selviää lauantaina klo 18 alkavassa ottelussa ja toinen mestaruussarjajoukkue, eli alakaavion voittaja, selviää sunnuntaina klo 8 alkavassa ottelussa. Jo divariin pudonneet joukkueet aloittavat divarin lauantaina klo 18, ja seuraavat divarikierrokset pelataan sunnuntaina klo 8.

Joensuulaisista uuden sukupolven pelaajista ja Leo Ounista koostuvan Hännisen joukkueen kapteeni Matias Hänninen kommentoi tulevaa karsintaviikonloppua seuraavin sanoin:

Kalpamaan joukkue lienee hienoinen ennakkosuosikki, mutta odotettavissa on varmasti tasaväkisiä vääntöjä. Jokainen joukkue on meille uusi vastustaja, mutta olemme valmistautuneet turnaukseen hyvin. Avauskamppailussa on vastassa rutinoitunut ja kokeneempi Tahvanaisen joukkue, mutta uskon, että pelistä tulee tasainen. Ihmettelen, jos kumpikaan joensuulaisjoukkue ei pääse mestaruussarjaan.

Viikonlopun otteluita voi seurata Curlingliiton tulospalvelusta: https://www.curling.fi/fi/kilpailut/sarjat/64038/pelit/64322

Turnauskaavio: https://www.curling.fi/fi/kilpailut/sarjat/64038/sarjataulukot/64322

Kommentit