Mikä ihmeen Kilparyhmä?

Julkaisupäivämäärä
Teksti
Jaana Laurikka

Uutisia ja tietoa liiton entisen Valmennusryhmän, uudelta nimeltään SCL Kilparyhmän toiminnasta, jota on uudistettu kuluneen kesän aikana. Kilparyhmän toiminta painottuu tulevaisuudessa enemmän valmennuksellisen kehittymisen tukemiseen ja uutta toimintamallia lähdetään innolla pilotoimaan jo alkavalla kaudella 2022-23. Löydät myös kauden 2022-23 ryhmään valittujen pelaajien nimet artikkelin lopusta. 

 

SCL Kilparyhmä

Kilparyhmän toiminta on Suomen Curlingliiton organisoima palvelu, joka on suunnattu monen tasoisille ja ikäisille kilpapelaamisesta ja kehittymisestä kiinnostuneille, motivoituneille harrastajille ympäri Suomen.

Hakuaika Kilparyhmään on vuosittain 1 - 31.6 ja hakeminen tapahtuu jatkossa liiton vakiomuotoisella verkkohakemuksella. Hakemukset käsitellään heinäkuun aikana ja valinnoista ilmoitetaan hakijoille 31.7. mennessä.

Keskeisinä valintakriteereinä ryhmään pääsyssä huomioidaan mm. hakijan halukkuus kehittyä lajissa sekä valmius ja motivaatio sitoutua aktiiviseen ja säännölliseen harjoitteluun. Lisäksi arvostetaan kiinnostusta huippu-urheilua, maajoukkuetoimintaa ja arvokisaedustuksia kohtaan. Valittujen nimet julkaistaan liiton verkkosivuilla elokuun alussa ja ryhmälle järjestetään kauden alussa KickOff -tapahtuma. 

Jäsenyydestä maksetaan vuosimaksu ja jäsenyys on voimassa 1.8.-31.5, eli koko syys- ja kevätkauden. Kaudella 2022-23 jäsenmaksu on 50 euroa, juniorit ja opiskelijat -50%. Jäsenmaksulla katetaan Kilparyhmän palveluiden organisoinnista kauden aikana aiheutuvia kuluja. Kilparyhmälle suunnatut palvelut ja tapahtumat hinnoitellaan erikseen ja kukin jäsen valitsee juuri ne palvelut, joihin haluaa osallistua. Pakollisia tapahtumia ei ole.

Kilparyhmän jäsenille tehdään kauden alussa kehitystarvekartoitus verkossa ja sen pohjalta ryhmälle pyritään järjestämään palveluita eri puolilla Suomea, jäsenten tarpeet ja osaamistasot huomioiden. Esimerkkejä palveluista voivat olla valmennuspäivät, valmennusleirit, taktiikkatehtävät, verkkokurssit, webinaarit, luennot, koulutukset, testaukset, kisatukipalvelut, fysioterapia ja kuntoutuspalvelut, fysiikkavalmennus, sidosryhmäetupaketit, jne. Aikatauluista, tapahtumista ja hinnoista tiedotetaan ryhmän omissa viestintäkanavissa. Tulevaisuudessa osa tapahtumista pyritään myös vakioimaan ns. vuosikelloon, huomioiden myös aktiivinen harjoittelu kesäkaudella. 

Miksi hakea mukaan Kilparyhmään?

Tietyt liiton järjestämät tapahtumat ja palvelut ovat tarjolla vain Kilparyhmän jäsenille. Osa liiton kaikille avoimista palveluista ovat Kilparyhmälle edullisempia. Kilparyhmällä voi olla myös etuoikeus paikan varaamiseen sellaisiin tapahtumiin, joissa osallistujamäärää on rajoitettu. Esimerkkinä vain Kilparyhmän jäsenille tarjottavasta palvelusta kaudella 2022-23 ovat mm. Kisakallion jääaikapaketit, jotka mahdollistavat edullisemman harjoitteluajan Kisakalliossa sekä valmennusleirit, joista ensimmäinen järjestetään Kisakalliossa 4.9.22.

Poikkeustilanteissa myös edustusjoukkuepelaajien valinnat saatetaan tehdä Kilparyhmästä (liiton erikseen niin määritellessä), kuten tapahtuu naisten edustusjoukkueen osalta syyskaudella 2022, mikäli Suomi saa paikan EM-kisojen B-sarjaan.

Kilparyhmän pelaajilla on halu oppia uutta, olla vuorovaikutuksessa muiden harrastajien kanssa, kehittyä pelaajana sekä myös omalla panoksella ja palautteella viedä toimintaa eteenpäin. Ja totisesta nimestään huolimatta Kilparyhmällä on tavoite pitää hauskaa yhdessä rakkaan lajin parissa. Tervetuloa ensi vuonna hakemaan mukaan kaudelle 2023-24!

Kauden 2022-23 Kilparyhmän jäsenet:

Bäckman Jenni, Eivola Ella, Eronen Venla, Forsström Ville, Häkkinen Jari, Hänninen Matias, Karlsson Jere, Kejonen Esa, Lindström Janina, Matero Nea, Nillham-Kuosmanen Bonnie, Ouni Leo, Pippuri Peppi, Rissanen Tuuli, Saastamoinen Ulla, Saastamoinen Mikko, Satto Josefina, Sipilä Markus, Säntti Susanna, Säntti Iikko, Tiainen Juho, Varjola Pia, Virtaala Elina, Wickström Mari, Ahrenberg Miia, Immonen Lotta, Karvinen Minna, Suuripää Tiina

 

Kommentit