Ilmoittaudu Curlingliiton tukemiin tarkkuuslajivalmentajakoulutuksiin!

Curlingliitto
Kuvat
WCF / Richard Gray

Erinomaisia uutisia tavoitteellisesta harjoittelusta ja valmentamisesta kiinnostuneille: Suomen Olympiakomitean tarkkuuslajivalmentajakoulutusten 1- ja 2-tasot on mahdollista suorittaa vuoden sisällä. Vaikka kyseessä on valmentajakoulutus, sopii erityisesti 1-tason koulutuksen sisältö erinomaisesti myös seurojen curlingohjaajille sekä aktiiviurheilijoille ja -harrastajille.

Ilmoittautumisohjeet löydät tästä uutisesta erikseen kummankin koulutuksen alta. Koulutusten esitteet löytyvät liitetiedostoina tämän uutisen lopusta. Esitteitä saa jakaa eteenpäin seuroissa. Curlingliitto tukee koulutuksiin osallistuvia jäseniään maksamalla 50 % koulutusmaksusta.

Tarkkuuslajien 1-tason valmentajakoulutus (ilmoittautuminen 31.8.2022 mennessä)

Tarkkuuslajit (ammunta, curling, jousiammunta ja keilailu) jatkavat yhteistyötä valmentajakoulutuksessa. Lajit järjestävät perinteisen yhteisen 1-tason valmentajakoulutuksen syksyllä 2022. Koulutus sisältää yhteensä kolme lähijaksoa (pe-su), joista kaksi on yleisjaksoa ja kolmas toteutetaan lajikohtaisesti erillisenä. Koulutus sisältää lähijaksojen lisäksi oppimistehtäviä. Lähijaksot alkavat perjantaisin klo 17.00 ja päättyvät sunnuntaisin klo 15.00.

Koulutuksen ensimmäinen yhteinen jakso "Harjoittelun perusteet" järjestetään Kuortaneella 16.-18.9.2022 (teemoina valmentajana kehittyminen, fyysiset ominaisuudet ja harjoittelu, yksittäisen harjoituksen suunnittelu ja ohjaaminen sekä lasten ja nuorten kehittyminen ja harjoittelu).

Toinen yhteinen jakso "Valmentamisen periaatteet" järjestetään Pajulahdessa 7.-9.10.2022 (teemoina valmentajan ominaisuudet, taitovalmennus, oppiminen ja opettaminen, psyykkinen valmennus sekä paraurheilijoiden valmentaminen).

Kahden yhteisen jakson lisäksi kullekin tarkkuuslajille järjestetään yksi lajitaitojen oppimisen perusteisiin liittyvä koulutusviikonloppu. Niiden ajankohdat ilmoitetaan syksyllä 2022 koulutukseen ilmoittautuneille.

Koulutuksen hinta on 255 euroa / jakso sisältäen koulutuksen ja majoituksen täysihoidolla (2 hh). Koulutus sisältää yhteensä kolme jaksoa. Lisähinnasta on mahdollista majoittua yhden hengen huoneessa sekä ostaa iltapala. Mukaan mahtuu kaikista tarkkuuslajeista enintään 10 valmentajaa / tarkkuuslaji ja paikat täytetään ilmoittautumisjärjestyksessä. Mikäli osallistujia tulee yli kiintiön, lajiliitot valitsevat osallistujat. Ilmoittautuminen koulutukseen päättyy 31.8.2022.

Kaikkien lajien ilmoittautumiset 1-tason koulutukseen samalla lomakkeella:

https://forms.gle/QbQVBvLnz8SSGHMV6

Olympiakomitean järjestämä tarkkuuslajien 2-tason valmentajakoulutus (ilmoittautuminen 31.12.2022 mennessä)

Tarkkuuslajit (ammunta, curling, jousiammunta ja keilailu) toteuttavat jälleen yhteisen 2-tason valmentajakoulutuksen. Koulutus koostuu neljästä lähijaksosta (pe–su), joista kaksi on yleisjaksoa ja kaksi lajijaksoa. Sen lisäksi koulutukseen kuuluu kaksi iltawebinaaria sekä itsenäisesti suoritettavia oppimistehtäviä. Osallistujalla tulee olla suoritettuna 1-taso tai vastaava koulutus sekä yksilö tai ryhmä, jota valmentaa. Lähijaksot alkavat perjantaisin klo 17.00 ja päättyvät sunnuntaisin klo 15.00.

Koulutuksen ensimmäinen yhteinen jakso "Taitoharjoittelu ja valmentajan osaaminen" järjestetään Kisakalliossa 10.-12.2.2023 (teemoina taitoharjoittelu, biomekaniikka, valmentajana kehittyminen, psyykkinen valmennus ja antidoping). Ensimmäisen yhteisen jakson jälkeen järjestetään ensimmäinen lajijakso ja iltawebinaari sekä suoritetaan oppimistehtävä.

Toinen yhteinen jakso "Urheiluosaaminen ja kokonaisvaltainen valmennus" järjestetään Kuortaneella 25.-27.8.2023 (teemoina fyysisten ominaisuuksien kehittäminen, harjoittelun ohjelmointi, psyykkinen valmennus, valmentajana kehittyminen ja ravitsemus). Toisen yhteisen jakson jälkeen järjestetään ensimmäinen lajijakso ja iltawebinaari sekä suoritetaan oppimistehtävä.

Koulutuksen hinta on 255 euroa / jakso sisältäen koulutuksen ja majoituksen täysihoidolla (2 hh). Koulutus sisältää yhteensä neljä jaksoa ja webinaarit. Lisähinnasta on mahdollista majoittautua yhden hengen huoneessa sekä ostaa iltapala. Mukaan mahtuu kaikista tarkkuuslajeista enintään 10 valmentajaa/tarkkuuslaji ja paikat täytetään ilmoittautumisjärjestyksessä. Mikäli osallistujia tulee yli kiintiön, lajiliitot valitsevat osallistujat. Ilmoittautuminen koulutukseen päättyy 31.12.2022.

Kaikkien lajien ilmoittautumiset 2-tason koulutukseen samalla lomakkeella:

https://forms.gle/eWXvy7nHTWfMfesV6

Lisätietoja koulutuksista voi kysellä Curlingliiton toiminnanjohtaja Katja Kiiskiseltä:

katja.kiiskinen [at] curling.fi
040 5898 194