Suomen naisilla vahva alku Kaunasissa - kaksi peliä, kaksi voittoa

Esa Kejonen
Kuvat
WCF / Linas Žemgulis

Suomen naiset pelaavat 30.4. - 5.5.2022 Liettuan Kaunasissa Euroopanmestaruuskisojen C-sarjassa.

Turnaus alkoi vahvasti kahdella voitolla. Maanantaina Suomi saa vastaansa Irlannin aamupäivällä ja Ukrainan alkuillasta.

 

Ensimmäisessä ottelussa vapunaattona Suomi otti voiton Belgiasta luvuin 8-4 ja Kroatiasta samoilla numeroilla. Vahvasta aloituksesta kielii se, että Suomi on saanut useita pisteitä viimeisen kiven edulla pelatessaan.

Turnaus jatkuu maanantaina otteluilla Irlantia vastaan ja illalla Ukrainan joukkuetta vastaan. Ukrainan joukkue on tässä maailmantilanteessa mukava nähdä turnauksessa. Heidän pelaamisen mahdollisti avustustoimet, johon myös Lohjan Kisakallio osallistui. Eri tahot järjestivät joukkueelle kuljetuksen, kisa-asut tulivat Ruotsin curlingliitolta, välineet Hardline-välinevalmistajalta ja harjoitusolosuhteet ja majoitus tarjottiin ennen kisoja Lohjan Kisakalliossa. Lisää tästä voit lukea WCF:n sivuilta osoitteesta: https://worldcurling.org/2022/04/ukrainian-teams-at-eccc2022/

Tiistaina Suomen naiset kohtaavat Walesin ja Ranskan joukkueet sekä keskiviikkona runkosarjan päätösottelussa Espanjan joukkueen. Kisojen kaksi parasta naisjoukkuetta ja miesjoukkuetta nousevat EM-kisojen B-sarjaan ensi kaudelle.

Kisojen tuloksia voit seurata WCFn sivuilta osoitteesta: https://worldcurling.org/events/eccc2022?pageType=results