Iso-Britannialle naisten curlingin olympiakultaa - Olympiaturnaus on ohi, mutta pelit ovat edelleen katsottavissa!

Julkaisupäivämäärä
Teksti
Esa Kejonen
Kuvat
WCF

Pekingin olympialaisissa naisten curlingfinaali päätti olympialaiset. Iso-Britannia oli Japania vahvempi luvuin 10-3. Iso-Britannialle kultaa, Japaniin hopeat ja Ruotsille olympiapronssia.



Vaikka kisat päättyy - otteluita voi katsoa nauhoitteina, Kanadan mestaruuskisat ovat jo kulman takana ja Suomessa curlingkoulut starttaavat.

Seuraa uutisointia ja katso tästä uutisesta lisää!

Näiden kisojen naisten finaali oli toisinto edellisten olympiakisojen pronssiottelusta, jossa nämä maat kohtasivat. Tiukkojen vaiheiden jälkeen edellisissä kisoissa voittajaksi selviytyi tästä ottelusta Japani. Tästäkin syystä olympialaisten päätöspäivänä pelattu finaali oli lähtökohdiltaan mielenkiintoinen. Iso-Britannia oli pelannut kisat vahvasti ja pudottanut välierissä jatkopäässä kivikovan Ruotsin. Japanin urakka ei ollut sen helpompi, kun heidän tehtävänään oli välierissä kaataa yksi kovimmista naisten curlingin maista - Sveitsi.



Olympiafinaali Japanin ja Iso-Britannian välillä lähti liikkeelle kokeillen. Pisteitä vaihdettiin tasaisesti joko yhden tai kahden pisteen verran viimeisen kiven edun siirtyessä vuoroittain. Ottelun suunta alkoi muototua 5. päässä, kun Iso-Britannia onnistui Japanin yhden pisteen pakotuksen jälkeen varastamaan kilpasiskoiltaan yhden pisteen. Iso-Britannian hyvä vire jatkui 6. päässä yhden psiteen pakotuksella. 7. päässä Iso-Britannian painostus ja Japanin lievä haparointi toi jättipotin Iso-Britannialle - 4 pistettä viimeisellä kivellä!



Tästä Japani ei enää toipunut, kun se sai pelattua itselleen 8. päästä vain yhden pisteen ja 9. päässä Iso-Britannia pelasi itselleen vielä 2 lisäpistettä. Ottelu käteltiin Iso-Britannian 10-3 voittoon.



Vaikka olympiakisat päättyvät, eivät nämä huippuottelut menetä arvoaan - voit edelleen katsella otteluiden nauhoitteita YLE Areenasta sekä maksullisesta Discovery+ -palvelusta.

Jos curling TV-lajina kiinnostaa, niin seuraava merkittävä tapahtuma curlingmaailmassa on Kanadan miesten mestaruuskilpailut - Tim Horton's Brier - ovat jo nurkan takana. Nämä kilpailut alkavat perjantaina 4.3 ja niitä voit seurata Curling Canadan Youtube-kanavalta - https://www.youtube.com/c/curlingcanada



Kiitos olympialaisten seurannasta ja tervetuloa kokeilemaan curlingia paikkakunnillemme!

Potentiaalisia pelipaikkoja voit etsiä täältä:



https://www.curling.fi/fi/laji/pelipaikat

https://www.curling.fi/fi/liitto/seurat

Kommentit