EM-curling: Suomen joukkueiden pelit EM-kisoissa ovat päättyneet

Katja Kiiskinen
Kuvat
Jermu Pöllänen

Suomen molemmat joukkueet saivat torstaina EM-kisat päätökseen viimeisen alkusarjan pelin myötä. Kummallekaan joukkueelle ei valitettavasti kertynyt tarpeeksi voittoja sarjapaikan säilyttämiseen, eli miehet pelaavat ensi vuoden EM-kisoissa B-sarjassa, ja naiset erillisessä c-sarjan kilpailussa, josta on mahdollisuus nousta takaisin B-sarjaan.

EM-kisoissa pelanneella miesten joukkueella on runsaasti aikaisempaa kokemusta arvokisoista, mutta huolimatta useammasta tiukasta ottelusta, joissa ratkaisu venyi viimeiseen kiveen, joukkue jäi tällä kertaa A-sarjan viimeiseksi ja sitä myötä tippuu B-sarjaan.

Joukkueen kapteeni Kalle Kiiskinen pohdiskeli turnausta kokonaisuutena:

"Jos koko joukkue pelaa omalla hyvällä tasollaan taktiikkaa toteuttaen, niin meillä on ihan hyvä mahdollisuus voittaa EM-kisojen A-sarjassa noin puolet joukkueista.

Ihan kärkimaat ovat fyysisesti ja taidollisesti ja varmuudeltaan jonkin verran meitä edellä. Omalla hyvällä tasolla on mahdollisuuksia, mutta jos alisuoriudutaan, niin sitten ei ole.

Tärkeää on se, että se peli lähtee kehkeytymään haluttuun suuntaan jokaiselta pelipaikalta, koska huipputasolla ne vastustajat rankaisee armottomasti niistä virheistä. Ja vaikeuskerroin ikään kuin kertautuu sitä myöten, kun vastustaja tekee hyviä heittoja samaan aikaan, kun meiltä ei tule ihan sitä priimaa.

Yleisellä tasolla heittovarmuuden parantaminen ja se, että saadaan toteutettua sitä meidän yhdessä valittua taktiikkaa ovat ne asiat, joiden avulla meillä pitäisi olla mahdollisuus kaivaa voittoja olympiakarsinnoissa. Ehkä riittävä määrä vaatii huippusuoritusta, mutta miksei se huippusuoritus voisi siellä tulla."

Miesten joukkueessa pelaavat Kalle Kiiskinen, Teemu Salo, Leo Ouni, Paavo Kuosmanen ja Jermu Pöllänen. Joukkueen valmentajana toimii Jouni Mikkonen.

Miesten turnaustulokset löytyvät täältä:
https://worldcurling.org/events/ecc2021?pageType=results

Naisten puolella pelasi puolestaan aivan uusi joukkue, jolle EM-kisat olivat ensikosketus kansainvälisiin arvokilpailuihin. Naiset jäivät tämän vuoden kisassa ilman voittoja, vaikka peliotteet paranivatkin pitkin viikkoa ja loppua kohden saatiin aikaan jo tasaisia otteluita.

Naisten kapteenina toiminut Miia Ahrenberg summasi viikon kokemuksia seuraavanlaisesti:

"Ensimmäiseksi yhdessä pelatuksi turnaukseksi ollaan ylpeitä meidän peleistä ja suorituksista. Tosi paljon tiukkoja pelejä ja loistavia heittoja vaikka tulostaulu näyttää toista. Hyvällä mielellä lähdetään kohti tammikuun MM-karsintoja."

Naisten joukkueessa pelaavat Miia Ahrenberg, Susanna Säntti, Minna Karvinen, Jenni Bäckman, ja Tiina Suuripää. Valmentajana toimii Bonnie Nilhamn.

​​​Naisten turnaustulokset löytyvät täältä:

https://worldcurling.org/events/eccb2021?pageType=results

EM-kisat jatkuvat vielä lauantaihin asti. Eilen illalla pelattiin naisten semifinaalit Venäjä-Ruotsi, joka päättyi Ruotsin 5-4 voittoon ja Skotlanti-Saksa, joka päättyi Skotlannin 7-4 voittoon. 
Naisten pronssiottelussa nähdään siis Venäjä ja Saksa ja tuo ottelu pelataan perjantai-iltana klo 19 Suomen aikaa. 


Miesten toinen semifinaali Italia-Ruotsi ratkesi tänä aamuna Ruotsin 6-3 voittoon. Toinen miesten semifinaali Norja-Skotlanti pelataan perjantaina klo 14.30 Suomen aikaa. 

Miesten pronssiottelu ja molemmat finaalit pelataan lauantaina. Tarkemman aikataulun löydät täältä:
https://worldcurling.org/events/ecc2021?pageType=schedule

The Curling Channel lähettää myös näitä viimeisiä otteluita. Lisätietoa tästä uudesta kanavasta löydät uutisen alaosasta. 

Suomen Curlingliiton Facebook-sivut ja Instagram-tiili, josta löydät myös kuvia ja kuulumisia kisojen ajalta:

https://www.facebook.com/CurlingFinland

https://www.instagram.com/curling.fi/

THE CURLING CHANNEL -LÄHETYKSET

Maailman Curlingliitto starttasi aivan uuden livestream-palvelun näiden EM-kisojen alla. Näissä kisoissa otteluja pääsee seuraamaan The Curling Channel -kanavalla, joka toimii Recast-nimisellä videostriimausalustalla.

Alustalle pääsee sisään nopean kirjautumisprosessin jälkeen. Kirjautuneet käyttäjät saavat alkuun riittävästi krediitteja kahden ottelun katsomiseen. Tämän jälkeen krediittejä saa lisää ostamalla, kanavan linkkiä muille jakamalla tai mainosohjelmia katsomalla.

The Curling Channelin koko turnauksen lähetysohjelma löytyy tästä linkistä:

https://worldcurling.org/2021/11/ecc2021-broadcast/

The Curling Channel löytyy tästä linkistä ja livestreamia pääsee katsomaan tilin luomalla:

https://share.recast.app/u/5pYk0?referrer=GrPEw