Puheenjohtajan palsta – pöhinää curlinghalleihin ja kaukaloihin!

Jari Turto pj

Aiheina olympiasatsaus, syyskokous, puheenjohtaja, strategia 2022-2026, Curling kick-off, markkinointi ja harrastajat.

Miesten ja paricurling-joukkueen olympiaunelmat elävät vahvasti tulevan syksyn. Miehet pelaavat parhaillaan Turkissa esikarsintaa joulukuussa pelattavaan varsinaiseen karsintaturnaukseen, josta kaksi parasta pääsee Pekingiin. Aku ja Oona ovat tiensä jo joulukuun karsintaan selvittäneet ja hiovat taitojaan mm. viikon mittaisella Sveitsin harjoitusturneella, jossa on mukana kuusi huippujoukkuetta. Osa jo olympialaisiin selvinneitä. Parasta valmistavaa treeniä, mitä voi kuvitella! Tsemppiä molemmille joukkueille!

Liiton syyskokous pidetään la 20.11.2021 klo 18:30 Kisakalliossa. Sääntömääräisten kokousasioiden lisäksi asialistalla on tulevan olympiadin edustusvalintakriteerit ja kurinpitosäännöt. Hallituksen jäsenet valitaan ensikertaa vuorovuosin kahdeksi vuodeksi kerrallaan. Kiinnostaisiko sinua toimia liiton hallituksessa? Sen toiminta on hyvin konkreettista ja verkkokokoukseen pääsee osallistumaan omalta päätteeltä. Ilmaise kiinnostuksesi seurasi edustajalle tai liiton nykyisille hallituksen jäsenille.

Liitolle valitaan syyskokouksessa myös uusi puheenjohtaja. Kahden vuoden ”korona”-pestini päättyy tähän vuoteen. Monta uudistusta saatiin tulille, monta jäi myös lähtötelineisiin tuleville kausille. Korona vei aikaa kehityshankkeilta, mutta ei selitä ihan kaikkea. Uudelle puheenjohtajalle ja hallitukselle koen tärkeänä sen, että uuden strategiakauden suunnittelussa on mukana henkilöt, jotka ovat myös toteuttamassa sitä. Muuten strategia jää A4 paperiksi eikä jalkaudu toiminnaksi. Rohkeita uudistuksiakin voi kokeilla. Syksyllä ulkoistettiin liiton seuratoiminnan kehittäminen Joensuun Curlingille. Seuralle, jolla on näyttöä uuden kokonaisen harrastajasukupolven rekrytoinnista.

Curling kick-off tapahtuma järjestetään Kisakalliossa syyskokouksen yhteydessä. Keskeinen teema on,  miten saamme pöhinää halleille ja kaukaloihin! Uusia harrastajia. Peking tarjoaa meille loistavan näyteikkunan ja boostin, varsinkin jos suomalaiset joukkueet onnistuvat karsinnoissaan ja pelaavat olympialaisissa. Kick-off on paikka, jossa ideoidaan yhteisiä tapahtumia ja aktiviteettejä. Voisiko yksi olla se, että mennään yhdessä seuraamaan olympiapelejä hallille tai paikalliseen kuppilaan? Kutsutaan kaveritkin? Tervetuloa kick-offiin ideoimaan!

Liitto satsaa tänä vuonna merkittävästi lajin markkinointiin. Facebookin, instagramin ja www-sivujen uutisvirtaa kasvatetaan asteittain kevättä kohti. Suunnitteilla on tehdä kohdistettua paikkakuntakohtaista markkinointia curlingkoulujen ja avoimien ovien tapahtumiin. Ideoidaan näitä lisää kick-off:ssa!  Joko muuten olet nähnyt uuden Curling roll-up:n ?  Tai kokeillut lattiacurlingia? Pieksamäellä on käynnissä mielenkiintoinen lattiacurling-kurssi paikallisen Seutuopiston kanssa. Olisiko tässä kynnyksen madaltaja kaukalopaikkakunnille?

Harrastajamäärän kasvattaminen on matemaattisesti yksinkertainen asia. Jos jokainen nykyinen harrastaja sitoutuu rekrytoimaan kaksi uutta pelaajaa hallille tänä vuonna, niin meitähän on kolminkertainen määrä keväällä. Vuoden päästä toistetaan sama konsti, niin sitten meitä on jo 9-kertainen määrä. Miksi tämä ei olisi mahdollista?  

 

Terveisin,

Jari Turto puheenjohtaja