Paricurlingin edustusjoukkuekarsinta alkaa Turussa

Katja Kiiskinen
Kuvat
WCF/Alina Pavlyuchik

Myös Suomen jäillä tapahtuu taas tänä viikonloppuna, sillä Turussa alkaa paricurlingjoukkueiden edustusjoukkuekarsinta. Karsinnassa ratkaistaan joukkue, joka pääsee edustamaan Suomea tammikuussa pelattavaan MM-karsintaan.

Karsintaan osallistuu neljä paria. Parit Iikko ja Susanna Säntti ja Markus Sipilä ja Lotta Immonen ovat molemmat uusia paricurlingjoukkueita.

Heillä on kuitenkin ollut erinomainen ensikosketus lajimuodon kansainvälisiin tapahtumiin, sillä molemmat selvittivät tiensä palkintopallille viime viikonlopun Kazakstanin paricurlingkilpailussa.

Lisäksi edustuspaikkaa tavoittelevat parit Elina Virtaala ja Ville Forrström sekä Miia Ahrenberg ja Esa Kejonen. Sekä Miialla että Elinalla on aikaisempaa kokemusta naisten ja paricurlingin edustustehtävistä eri joukkueiden kanssa. Ville ja Esa ovat puolestaan lupaavia tulevaisuuden huippupelaajia Joensuusta.

Koska kyseessä on olympialaisiin tähtäävä kausi, Suomella on samanaikaisesti edustusjoukkue, joka keskittyy olympiapaikan tavoitteluun.

Paricurlingin olympiapaikkaa tavoittelevat Oona ja Aku Kauste, jotka edustivat Suomea viime kevään MM-kilpailuissa.

Heidän edustustehtäviensä päätavoitteena tällä syyskaudella on voittaa paricurlingin joulukuussa pelattavasta olympiakarsinnasta paikka talviolympialaisiin.

Onnea viikonlopun peleihin kaikille!

PS. Muistathan ottaa seurantaan myös Curlingliiton Facebook-sivuston Curling Finland, josta löytyy kauden aikana lisää kuvia ja uutisia ajankohtaisista kisoista Suomesta ja maailmalta!