Curlingliiton lisenssimyynti on avattu SuomiSportissa

Julkaisupäivämäärä
Teksti
Katja Kiiskinen & Markus Sipilä

Mukavaa kauden alkua jäsenille! 

Curlingliitto on ottanut käyttöön Suomen Olympiakomitean ylläpitämän SuomiSport.fi -palvelun, joka on laajasti muidenkin lajiliittojen käytössä. Tämän muutoksen myötä Curlingliitto siirtyy lisenssijärjestelmään syyskokouksessa 2020 tehdyn päätöksen mukaisesti.

Muutoksen vaikutus kilpapelaajiin

 • Curlingliiton järjestämiin SM-kilpailuihin osallistuvien pelaajien tulee jatkossakin olla jonkin seuran jäsen.
 • Tämän lisäksi näiden pelaajien tulee ostaa Suomisport.fi -palvelusta kilpailijalisenssi, joka sisältää myös vakuutuksen harjoituksia ja kilpailuja varten. Kilpailijalisenssi on kausikohtainen, eli kilpailijalisenssi kannattaa ostaa vakuutusturvan vuoksi jo syksyllä, vaikka pelaaja olisikin osallistumassa SM-kilpailuihin vasta keväällä.
 • Ohje lisenssin ostamiseen löytyy Curlingwikistä: https://www.curling.fi/fi/yhteiso/wiki/62115

Muutoksen vaikutus harrastepelaajiin

 • Seuraan kuuluminen ei enää jatkossa sisällä vakuutusturvaa Curlingliiton kautta.
 • Seuroihin kuuluvat harrastepelaajat, jotka eivät osallistu Curlingliiton järjestämiin SM-kilpailuihin, eivät tarvitse yllä kuvattua kilpailijalisenssiä. He voivat kuitenkin halutessaan ostaa Suomisport.fi -palvelusta vapaaehtoisen vakuutuslisenssin, mikäli esimerkiksi oma tapaturmavakuutus ei kata seuran järjestämässä paikallissarjassa sattuneita tapaturmia.
 • Ohje lisenssin ostamiseen löytyy Curlingwikistä: https://www.curling.fi/fi/yhteiso/wiki/62115

Jäsenmaksujen ja lisenssien hinnat

 • Suomen Curlingliitolla ei jatkossakaan ole henkilöjäseniä, vaan liiton jäseniä ovat Curlingliiton jäsenseurat. Curlingliiton seuroilta veloittama jäsenmaksu perustuu jatkossakin seuran jäsenmäärään, mutta koska liitto ei enää vakuuta kaikkia seurojen jäseniä, tämä hinta laskee ja on 10 € / jäsen. Seurat päättävät jatkossakin itse omista pelaajilta perittävistä jäsenmaksuistaan.
 • Suomisport.fi:stä ostettavan kilpailijalisenssin hinta on 39 € + 18 € = 57 €, jossa 18 € on lisenssiin sisältyvän vakuutuksen hinta. Opiskelijoille ja alle 21-vuotiaille kilpailijalisenssin hinta on 10,5 € + 18 € = 28,50 €.
 • Harrastepelaajat voivat halutessaan ostaa itselleen vapaaehtoisen vakuutuksen Suomisport.fi -palvelusta. Tämän vakuutuslisenssin hinta on 2 € + 18 € = 20 €.

Vakuutuksen tuoteseloste ja voimassaolo

 • Suomisport.fi -palvelusta hankittaviin lisensseihin kuuluvaan vakuutuksen tuoteselosteeseen voi tutustua osoitteessa https://www.curling.fi/fi/yhteiso/wiki/62113
 • Lisenssiin liittyvä vakuutus astuu voimaan seuraavana päivänä siitä, kun lisenssi on ostettu Suomisport.fi:ssä ja on voimassa koko kauden. Syyskuun 2021 aikana ostettujen lisenssien vakuutusturva tulee kuitenkin takautuvasti voimaan 1.9.2022 alkaen, vaikka lisenssi olisikin ostettu myöhemmin syyskuun aikana.
 • Ensimmäinen lisenssikausi alkaa 1.9.2021 ja päättyy 31.8.2.2022.
 • Mikäli olet aikeissa osallistua SM-kilpailuihin kevätkaudella, kannattaa kilpailijalisenssi ostaa heti, jotta vakuutus on voimassa jo syyskauden harjoituksissa ja muissa kilpailuissa.

Palaute
Koska kyseessä on ollut Curlingliitolle iso muutos, otamme mielellään vastaan tietoa ja palautetta mahdollisista ongelmista tai ohjeiden selkeydestä! Palautteet voi lähettää osoitteeseen katja [d o t] kiiskinen [a t] curling [d o t] fi (katja[dot]kiiskinen[at]curling[dot]fi)

Hyviä pelejä kaikille!

Kommentit