Puheenjohtajan palsta: MM-kisoja ja muutosagentteja

Jari Turto

Aiheina MM-kilpailut, Pekingin olympialaiset, kevätkokous, viime vuoden tilinpäätös ja muutosagentit.

 

Curlingin MM-kilpailukausi huipentuu kuukauden päästä paricurlingin MM-kilpailuihin Skotlannin Aberdeenissa. Jaossa on MM-mitalien lisäksi seitsemän olympiapaikkaa Pekingin talviolympialaisiin. Kerrasta poikki menetelmällä. Panokset ovat siis kovat. Kaksi lisäpaikkaa täytetään joulukuussa erillisessä karsintaturnauksessa. Aku ja Oona ovat valmistautuneet turnaukseen Kisakalliossa hyvin yhdessä Paavo Kuosmasen kanssa, joka lähtee parin valmentajaksi Skotlantiin. Naisten MM-kilpailut pelataan heti toukokuun alussa Kanadan Calgaryssa. Meillä penkkiurheilijoilla on toukokuussa jännitettävää!

Pyörätuolicurlingjoukkue ei tällä kertaa onnistunut omissa MM-kisoissaan. Se tarkoittaa, että tie Pekingin paralympialaisiin jäi haaveksi. Tähtäin siirretään 2026 Milanon kisoihin, sillä joukkueessa on potentiaalia.

Olympialaiset tuovat curlingin jälleen suomalaisten olohuoneisiin. Parempaa markkinointitukea lajillemme emme voi kuvitella kuin olympiamitalit ja olympialaisissa saatava TV-aika. Otetaan hyöty irti ja järjestetään olympiahuuman vallitessa avoimia ovia, yleisö-, opiskelija- ja yritystapahtumia, curlingkouluja jne. Tämän hankkeen kick-off, suunnittelua ja ideointia, pidetään kevätkokouksen yhteydessä 20.5.2021 klo 18 alkaen. Siihen voi osallistua verkkokokouksen kautta. Toivon runsasta osallistumista. Yhteisellä asialla ollaan. Vuosikokouksen yhteydessä kerromme myös uudesta lisenssimallista, joka tulee voimaan syksyllä.

Liiton viime vuoden tilinpäätös on valmistunut. Vuosi oli toiminnallisesti erittäin poikkeuksellinen, mutta taloudellisesti pystyimme reagoimaan hyvin vaihtuviin tilanteisiin ja tilinpäätös osoittaa reilun 8000 euron ylijäämää. Se jää polttoaineeksi tuleville vuosille. Hallituksessa mietimme rahankäyttöä enemmän investointina tulevaan kuin pelkkinä menoina tai tukina. Investoinneilla on odotusarvo. Tälle vuodelle Opetus- ja kulttuuriministeriön valtionapu pieneni hieman johtuen muuttuneista avustusperiaatteista. Meille keskeistä on saada harrastajamäärät reiluun kasvuun: tavoitteena on, että jokainen curlingia harrastava rekisteröityy, eivät vain SM-kilpapelaajat.

Tämän johdannon jälkeen ymmärrättekin, miksi haemme toimintaamme lisää muutosagentteja; lisäkäsipareja, smartteja tyyppejä; toteuttamaan tulevan kauden operaatioita. Meillä on ensi talvena elämämme mahdollisuus ja siksi tarvitsemme myös sinua!  Lue erillinen uutinen hausta ja ota yhteyttä!

 

Terveisin,

Jari Turto, puheenjohtaja