Puheenjohtajan palsta

29.04.2020
-
Jari Turto

Liiton kevätkokous pidettiin onnistuneesti viime lauantaina 25.4. Tilit hyväksyttiin ja vastuuvapaudet myönnettiin. Kokous oli napakka, reilu 20 minuuttia. Pieni ryhmä oli kokouspaikalla, useampi verkkoyhteydellä. Homma toimi yllättävän hyvin.  

jatkuu...

Ennen kokousta pidettiin verkkokokouksena työpalaveri liiton uusista säännöistä. Mukana oli kymmenen osallistujaa eri seuroista. Keskusteltiin hallituksen jäsenten valinnasta kahdeksi vuodeksi, tasa-arvo linjauksista, jäsenten lukumäärästä, kevät- ja syyskokouksien ajankohdista, liiton kokouksiin osallistumisesta sähköisesti, jäsenmaksun uudistamisesta seura- ja urheilijalisenssipohjaiseksi ja tilikaudesta. Keskustelu oli hyvää ja rakentavaa. Sääntöasian valmistelua jatketaan ja seuraavakin (verkko)kokous on avoin kaikille halukkaille. Ilmoitamme ajankohdan liiton nettisivuilla. 

Korona pysäytti pelaamisen ja puoli valtakuntaa reilu kuukausi sitten. Kevään MM-kilpailut, SM-sarjat ja turnaukset peruttiin. Yhdestä päätöksestä seuraa ketju uusia. Yllättävän monta. Liiton hallitus on tänä vuonna kokoustanut joka viikko ja asioita on saatu kiitettävästi päätettäväksi. Maalis-huhtikuu on liiton hallinnossa kiireinen jakso. Tilinpäätösasiat, kevätkokous, veroilmoitus, valtionavustusten selvitykset, SM sarjamaksujen ja jäsenmaksujen laskutus, WCF raportit, olympiakomitean lajipaneelin aineistot ja tulevan kauden kisakalenterin ja pelipaikkojen suunnittelu muiden ”normaalien” asioiden lisäksi.

Tänä keväänä pöydällä on ollut myös valmennusryhmätoiminnan jatkokehittäminen ja naisten maajoukkueen valinta, joka on päätetty muodostaa ensi kauden valmennusryhmäläisistä. Se on pilotti, jossa motivoituneille yksilöille mahdollistetaan harjoitteluolosuhteita ja valmennusta, josta vastaa nimetty valmentaja. Valmennusryhmiin haku on toukokuussa.

Nimitysuutiset ovat merkki aktiivisuudesta ja muutoksesta. Liiton DO Katja Kiiskinen on valittu avoinna olleeseen toiminnanjohtaja pestiin, jossa juoksevien hallintoasioiden lisäksi painopisteinä ovat liiton kolme strategian painopistealuetta: seuratoiminta, urheilijapolku ja talouspohjan laajentaminen. Talouspohjan laajentamiseen liittyen, liitolle laaditaan opinnäytetyönä yhteistyökumppanistrategia. Toinen miellyttävä nimitysuutinen saatiin WCF:ltä, kun Lauri Ikävalko valittiin WCF:n talousvaliokuntaan. Meillä oli selkeästi hyvä ehdokas ja hyvä hakemus!  Lykkyä tykö sekä Katjalle että Laurille.

Pandemia aiheutti ja aiheuttaa monenlaista haittaa. Joitain hyvääkin. Suomessa ja koko maailman mittakaavassakin on tehty sellainen digiloikka ettei paluuta täysin samaan lähtötilanteeseen enää ole. E-urheilu on lyönyt lävitse laajalla rintamalla. Curlingin facebook-ryhmässä pohditaan maailmanlaajuisesti pelistrategioita. Itse osallistun päivittäin 1-3 verkkokokoukseen yritysten kanssa ja olen huomannut että kokoukset ovat a) tiiviimpiä b) ilman kahvia ja kampaviineriä ja c) ”matka-ajat” kokouksesta toiseen vain muutamia minuutteja. Autonkin laitoin seisontaan. Osin pandemiasta johtuen, osin siksi että totuttelen kevään uusiin silmiini, jotta näkisin terävästi sekä lähelle että kauas. Myös liiton toiminnassa. 

Muistakaa, että sateen jälkeen tulee aina pouta! 

Hyvää kevättä kaikille!

Jari Turto, pj, 0400-590394