Tiedote Curlingliiton kevään tapahtumista koronavirustilanteeseen liittyen

Katja Kiiskinen

Suomen Curlingliitto päätti tänään kokouksessaan että seniorien 60+ SM-kisat peruutetaan. Hallituksen päätöksen perustelu on esitetty alla. 
Muut liiton SM-kilpailut ja tapahtumat järjestetään näillä näkymin suunnitellusti. Seurojen järjestämistä turnauksista seurat tiedottavat erikseen.

Liiton hallitus kokousti tänään liittyen tuleviin liiton alaisiin kilpailuihin ja tapahtumiin ja Suomen koronavirustilanteeseen. 

Sovittiin, että huomenna perjantaina 13.3. alkava Mixed SM turnaus järjestetään sovitun mukaisesti ja pelaajien käyttöön varataan käsidesiä ja desinfiointipyyhkeitä kivien puhdistamista varten.
Pyydämme myös, että pelaajat pidättäytyvät kättelystä ennen ottelua ja sen jälkeen.

Myös maaliskuussa järjestettävät Divarin peliviikonloput järjestetään edelleen näillä näkymin sovitun mukaisesti, mutta seuraamme toki aktiivisesti hallituksen ja THL:n tiedotusta virustilanteesta ja sen mahdollisesta leviämisestä. 
Jos tilanne muuttuu radikaalisti tartuntojen määrän suhteen tulevina viikkoina, päätös divarin pelien järjestämisestä saattaa muuttua tilanteen mukaisesti. 
Myös Divarin pelaajien käytettäväksi varataan käsidesiä ja desinfiointipyyhkeitä ja pyydämme, että pelien aikana pitäydytään kättelemästä vastustajia.

Huhtikuun alussa oli myös tarkoitus järjestää 60+ senioreiden SM-kisat. Hallitus päätti kuitenkin kokouksessaan, että kyseiset kisat perutaan koronavirustilanteen takia.  

Päätöksellä halutaan ennen kaikkea suojata iän puolesta suurempaan riskiryhmään kuuluvien pelaajien hyvinvointia. 
Joukkueita olisi ollut myös tulossa kattavasti ympäri Suomea kyseiseen kisaan, joten tauti olisi päässyt leviämään laajalle siinä epäonnisessa tilanteessa, että jollain osallistujista olisi jo oireeton tartunta ollut.
Lisäksi peruutuspäätös haluttiin tehdä nyt jo hyvissä ajoin etukäteen, jotta joukkueilla on hyvin aikaa perua mahdolliset majoitusvaraukset maksutta. 
Pahoittelemme kaikille pelaajille peruutuksesta aiheutuvaa lisävaivaa. 

Suomen Curlingliiton kevätkokous on myös tarkoitus edelleen järjestää näillä näkymin sunnuntaina 5.4. Kisakalliossa. 
Seuraamme kevätkokouksen osalta tilannetta ja olemme yhteydessä myös Kisakallioon siltä varalta, että heidän tarjoamiin palveluihinsa tulee katkoksia. 
Tarvittaessa poikkeustilanteessa kevätkokous voidaan järjestää etäyhteydellä, jos se näyttää ehdottoman välttämättömältä. 

Tulevien muiden turnausten osalta seurat tiedottavat itse kisojen osallistujille mahdollisista muutoksista kisojen järjestämisessä.

Hyviä pelejä kaikille poikkeustilanteesta huolimatta ja pysytelkäähän terveinä! 

Lisätietoa asiasta antavat:

Jari Turto (pj.)
0400590394

Katja Kiiskinen (Toiminnanjohtaja)
0405898194

Mika Äikiä (Kilpailuvaliokunnan edustaja)
0503558955

Kommentit

Samat huru-ukot pelaa huomenna Ranuan Poroturnauksessa, jolle voisi myöntää +60 SM-kisan arvon !