Puheenjohtajan palsta

Jari Turto

Kenttäväki HOI!  Niin metsä vastaa, kuin sinne huudetaan, sanoo vanha sananlasku.

Curlingliiton strategiassa on kolme painopistealuetta: 1) seuratoiminnan aktivointi ja harrastajamäärän kasvattaminen, 2) urheilijapolun kehittäminen ja 3) talouspohjan laajentaminen. Peruskauraa, sanoisi yhdistysammattilainen. Vain tekemistä vaille? Siinäpä se! Yksin tai kaksin tehden tulokset jäävät vaatimattomiksi, mutta jos pystymme jalkauttamaan jäsenistön, kenttäväen, saamme yhdessä paljon aikaiseksi. Massat liikkeelle. Kenttäväki HOI!

Seuroissa tapahtuva toiminta on aivan keskiössä. Esittelyt ja curlingkokeilut johtavat harvoin pysyvään harrastukseen, jollei ole tarjolla aktiivista yhteisöä johon liittyä. Seura on toiminnan ydin, liiton tehtävänä on edistää curling-brändiä, koordinoida, auttaa ja tukea. Curling-yhteisön tulee siirtyä joukkuekeskeisyydestä enemmän seurakeskeisyyteen. 

Viime vuonna käynnistimme strategiaan liittyviä hankkeita; valmennusryhmätoiminnan ja seurojen curlingkoulun tukimallin, joita aktiivisimmat seurat ovat jo hyödyntäneet. Kiitos heille. Toivon lisää curlingkouluja ja sitä kautta uusia harrastajia lajiimme. Se aktivoi ja tukee seuratoimintaakin. Suunnitteilla on lisää työvälineitä pelaamisen aloituskynnyksen madaltamiseksi.  Jos sinulla on ideoita tai hyviä käytäntöjä, ole yhteydessä! Emme ole norsunluutornissa. Kenttäväki HOI! 

Hallituksen työlistaa ohjaa strategian lisäksi operatiiviset asiat. Pidämme kuukausittain varsinaisen kokouksen lisäksi viikoittaisen työkokouksen eri asioihin ja teemoihin liittyen. Puheenjohtajavaihdon myötä tulemme organisoimaan liiton operatiivisen toiminnan uudelleen.  Olli, ”Mr President”, kun hoiti puheenjohtajan, toiminnanjohtajan ja rahastonhoitajan tehtävät kaikki yksin. Onneksi hoiti, mutta se malli ei kanna enää seuraavilla toiminnanlaajustasoilla.

Lopuksi lämpimät onnittelut kuluvan kauden Suomen Mestareille ja mitalisteille, edustusjoukkueille ja Jermu Pölläselle, lajimme parhaalle 2019. 

 

Jari Turto, pj

0400-590394

Ps. Onneksi curling ei ole ulkoratapeli. Aika tahmeata olisi pelata Etelä-Suomen kuravellissä.