TÄYDENNYSHAKU CURLINGLIITON VALMENNUSRYHMÄÄN KEVÄTKAUDELLE 2020

Katja Kiiskinen / Development Officer

 

Curlingliitto käynnisti syksyllä 2019 avoimen valmennusryhmätoiminnan, jossa lahjakkaat ja motivoituneet pelaajat pääsevät harjoittelemaan paljon yhdessä. Valmennusryhmän urheilijoille halutaan luoda sellaiset harjoitteluolosuhteet, valmennus ja muut tukitoiminnot, että ryhmään osallistuvien on mahdollista kehittyä huippupelaajiksi.
 

Kevään täydennyshaku valmennusryhmään päättyy 19.1.2019!

Millaista valmennusryhmän toiminta on?

Valmennusryhmän tavoitteena on tarjota siihen osallistuville mahdollisuus tiiviiseen ja johdonmukaiseen harjoitteluun. Jokainen valmennusryhmään osallistuva pelaaja voi kuitenkin itse päättää ja suunnitella, mihin valmennuskertoihin pystyy oman aikataulunsa puitteissa osallistumaan. Valmennusryhmän toiminta ei siis perustu siihen ajatukseen, että jokaiseen valmennuskertaan osallistuminen olisi "pakollista". 

Ryhmän toiminta on alkanut mukavissa merkeissä syksyllä ja muutamia yhteisiä harjoitusviikonloppuja on järjestetty sekä Lohjan Kisakalliossa että Joensuussa. Lisäksi ryhmän jäsenet pääsevät harjoittelemaan pelkän valmennusryhmämaksun hinnalla oma-aloitteisesti halutessaan useamman kerran viikossa.

Kokonaisuudessaan ryhmään kuuluu tällä hetkellä noin 15 pelaajaa. Sekä Joensuun että pääkaupunkiseudun valmennusryhmässä on tilaa vielä muutamalla uudelle motivoituneelle pelaajalle, jos koet haluavasi keskittyä tehokkaammin curlingiin kevätkaudella 2020!

Valmennusryhmään on siis mahdollista hakea mukaan kehittymään yksittäisenä pelaajana, vaikka muilla tämänhetkisen joukkueen jäsenillä ei olisikaan mahdollista osallistua yhtä aktiiviseen harjoitteluun tällä hetkellä. Ryhmässä saadut opit on tällöin mahdollista siirtää oman joukkueen harjoittelua tukemaan kotitreeneissä. Toisaalta valmennusryhmä tarjoaa mahdollisuuden myös uusien joukkueiden muotoutumiseen pelaajille, jotka eivät vielä ole löytäneet itselleen tavoitteellisesti harjoittelevaa joukkuetta. Myös paricurlingin eli Mixed Doublesin tavoitteellisesta harjoittelusta kiinnostuneita pelaajia kannustetaan hakemaan mukaan toimintaan! 

Valmennusryhmän harjoitteluviikonloput on rytmitetty kilpailukalenterin mukaisesti. Viikonloppuleirit alkavat lauantaina aamupäivisin ja päättyvät sunnuntaina iltapäivällä. Jääharjoittelun lisäksi leireillä käsitellään mentaali- ja fysiikkavalmennusta, ravinto-, terveys- ja dopingasioita sekä yhteistä suomalaista pelitapaa. Kisakallion urheiluopisto toimii pääasiallisena harjoituskeskuksena ja Joensuun viikonloput pidetään Joensuun Curlinghallissa.

Kisakalliossa on arkisin kolme vakiovuoroa ja viikonloppuisin yksi. Lisäksi urheilijoilla on mahdollisuus varata veloituksetta viikkokohtaisia lisävuoroja Kisakalliosta tarpeidensa mukaan.

Ohjattuja valmennusviikonloppuja järjestetään kevään aikana Kisakalliossa, Joensuussa ja Turussa yksi kappale kullakin paikkakunnalla. Viikonloput sisältävät muun muassa tekniikkaharjoittelua, henkilökohtaisena urheilijana kehittymistä, curlingin taktiikkaa ja lajitaitojen testausta.

Joensuussa ja Turussa pyörivät seurojen omat viikoittaiset valmennusvuorot, joihin valmennusryhmään kuuluvat urheilijat voivat osallistua.
 

Mitä valmennusryhmätoiminta maksaa?

Kevätkaudeksi 2020 valmennusryhmään valitulta urheilijalta peritään 250 €:n omavastuuosuus. Tämä kattaa valmentajien kustannuksen, jääajan ja testit. Pelaaja itse maksaa majoituksen ja ruokailut (noin 100€/viikonloppu) sekä mahdolliset matkakulut.

Alle 25-vuotiaille pelaajille ja/tai opiskelijoille kevätkausi maksaa 125 €/hlö. Yli 25-vuotiaille pelaajille ja ei-opiskeleville hinta on tuo yllä mainittu 250 €/hlö. 

 

Miten valmennusryhmätoimintaan pääsee mukaan?

Jos olet motivoitunut ja päämäärätietoinen curlingpelaaja, haluat aidosti kehittyä ja olet valmis harjoittelemaan kunnianhimoisesti, lähetä vapaamuotoinen kirjallinen hakemus ja kuvaus omasta harjoittelu- ja lajitaustastasi Curlingliiton valmennuspäällikölle Juho Tiaiselle osoitteeseen juhohenriktiainen(at)gmail.com 19.1.2020 mennessä. 

Hae mukaan harjoittelemaan muiden lahjakkaiden ja motivoituneiden pelaajien kanssa aivan uudenlaiseen valmennusryhmätoimintaan!

 

Lisätietoja valmennusryhmätoiminnasta antavat:

Valmennuspäällikkö Juho Tiainen  050 490 4398

Liiton puheenjohtaja Jari Turto  0400 590 394