Suomen juniorijoukkueet valmiina tositoimiin Kisakallion B-MM-kilpailuissa

Katja Kiiskinen / Development Officer

 

Juniorien B-MM-kilpailut ovat alkaneet tänään kisakalliossa. Kisoissa pelaavat molemmat Suomen juniorijoukkueet. 

Kyseessä on yksi suurimmista kansainvälisistä arvokilpailuista, sillä kisakallioon on saapunut yhteensä peräti 43 joukkuetta. Miesten sarjassa pelaa 24 joukkuetta ja naisten sarjassa 19 joukkuetta.Joukkueiden päätavoitteena kilpailussa on saavuttaa turnauksessa menestymisen lisäksi paikka keväällä pelattavissa junnujen mm-kilpailuissa, joihin nämä B-MM-kilpailut toimivat karsintana. Kolme parasta miesten ja kolme parasta naisten joukkuetta saavuttavat lopulta paikan kevään MM-kilpailuissa.

Suomen juniorimiesten joukkueessa pelaavat Eero Litmanen (nelosheittäjä), Juuso Virtaala (kolmosheittäjä ja varakapteeni), Melker Lundberg (kakkosheittäjä ja kapteeni), Jaakko Hokkanen (ykkösheittäjä) ja Tommi Jeskanen (varapelaaja).

Miesten joukkueet on jaettu kolmeen kahdeksan joukkueen lohkoon. Suomen lohkossa pelaa Itävalta, Kiina, Tshekki, Ranska, Unkari, Kazakstan ja Ruotsi. Kyseessä on yksi turnauksen kovimmista lohkoista, sillä sekä Kiina että Ruotsi ovat molemmat tippuneet viime kaudella A-tason MM-kilpailuista.

Joukkue lähtee kuitenkin turnaukseen luottavaisin mielin:

"Mielestämme meillä on kova lohko, mutta meillä on kuitenkin hyvät mahdollisuudet päästä jatkoon ja jatkopeleissä kaikki on mahdollista. Joukkueemme lähtee kisoihin hyvillä mielillä ja koemme olevamme parempia kuin viimevuonna kokemuksen ja harjoittelun vuoksi."

Suomen pojat aloittivatkin turnauksen hienosti nappaamalla heti 7-5 voiton Tsekin joukkuetta vastaan. 

Suomen juniorinaisten joukkueessa pelaavat Noora Suuripää (nelosheittäjä ja kapteeni), Josefina Satto (kolmosheittäjä), Jasmine Nilosaari (kakkosheittäjä), Jasmin Satto (ykkösheittäjä ja varakapteeni) ja Vilma Kyllönen (varapelaaja).

Myös naisten joukkueet on jaettu kolmeen lohkoon, joissa on yhteensä kuusi tai seitsemän joukkuetta. Suomen naisten alkulohkossa pelaa Suomen lisäksi Englanti, Unkari, Japani, Kazakstan ja Puola. 

Kun kaikki alkusarjan pelit on saatu päätökseen, jokaisen lohkon kaksi parasta joukkuetta pääsevät puolivälieriin. Kaksi viimeistä puolivälieräpaikkaa nappaavat ne kaksi joukkuetta, joilla on paras määriskisatulos.

 

Maailman Curlingliitto ylläpitää kisojen virallisia kotisivuja osoitteessa:

https://worldcurling.org/events/wjbcc2019
 

Lisäksi uutisia ja päivityksiä kisoista voit lukea Curling Finland Facebook-sivustolta:

https://www.facebook.com/CurlingFinland/


Viimeisimpänä, mutta ei suinkaan vähäisimpänä, kisoista lähetetään joka pelipäivä neljä livelähetystä D-radan otteluista Curling Finland YouTube-kanavalla:

https://www.youtube.com/channel/UCP_X5YNPSIhsSdcWt8cu36Q