Kauden 2019-2020 SM-sarja on alkanut

10.12.2019
-
Katja Kiiskinen / Development Officer

 

Viime viikonloppuna pelattiin miesten ja naisten SM-sarjan sekä divarin ensimmäinen turnausviikonloppu Lohjan kisakalliossa.

Kisakalliossa järjestetään tänä vuonna peräti kolmet Maailman Curlingliiton alaiset kansainväliset arvokilpailut. SM-sarjassa päästiinkin nauttimaan tästä syystä kansainvälisistä arvokisajäistä. SM-sarjan lisäksi myös muuta toimintaa ja turnauksia on keskitetty tällä kaudella Kisakallioon, jotta saadaan suurin mahdollinen hyöty irti hienoista olosuhteista.

Miesten SM-sarja

Ensimmäisen viikonlopun jälkeen miesten SM-sarjassa on Suomen mestaruutta ja mitalijahtia ajatellen mielenkiintoinen tilanne. Pölläsen, Mäkelän ja Sipilän joukkueet ovat SM-sarjan kärjessä saldolla 6 voittoa ja 1 tappio. Neljäntenä sarjassa on Suomen Curlingliiton presidentin Olli Rissasen kipparoima Vantaan  joukkue, joka pelasikin kerrassaan erinomaisen viikonlopun saldolla 4 voittoa ja 3 tappiota.

Miesten SM-sarjaan hienoisena ennakkosuosikkina lähti Jermu Pölläsen kipparoima miesten maajoukkue, joka aiemmin marraskuussa voitti hopeaa sekä A-sarjapaikan EM-kisojen B-sarjassa. Pölläsen joukkue on ollut hyvässä pelivireessä koko syksyn myös käymissään kansainvälisissä turnauksissa, saavuttaen usein paikat jatkopeleissä.
Joukkue koki kesän aikana melko ison muutoksen, kun joukkueen aikaisempi kapteeni Tomi Rantamäki siirtyi valmennustehtäviin Kiinaan, mutta joukkue on saanut yhteispelin sujumaan nopeasti myös Pölläsen johdolla.
Jermu Pölläsen lisäksi tämän kauden miesten maajoukkueessa pelaa Jere Sullanmaa, Jason Moore, Iikko Säntti ja Melker Lundberg.

Ensimmäisen viikonlopun suoritusten perusteella miesten SM-sarjassa mitaleista ja mestaruudesta kisaa varmasti myös Mäkelän kipparoima Hyvinkään joukkue, joka on yksi SM-sarjan kestomenestyjistä, ja myös erinomaisesti SM-sarjan aloittanut Sipilän kipparoima Helsingin joukkue.

Mäkelän joukkueessa pelaa Wille Mäkelä, Kalle Kiiskinen, Paavo Kuosmanen, Juha Pekaristo, Teemu Salo ja joukkueen valmentajana toimii Jouni Mikkonen. Tämä joukkue on niittänyt hieman eri kokoonpanoilla kansallista ja kansainvälistä menestystä jo yli parin vuosikymmenen ajan, joten vakuuttavia peliotteita nähdään varmasti myös tällä kaudella.

Sipilän joukkueessa pelaavat Markus Sipilä, Kasper Hakunti, Janne Ojanperä, Leo Ouni ja Juha Pääjärvi. Markus Sipilä ja Leo Ouni kuuluvat molemmat myös tällä kaudella Suomea Skotlannissa mallikkaasti edustaneeseen Mixed-maajoukkueeseen yhdessä Lotta Immosen ja Tiina Suuripään kanssa.

Miesten SM-sarjan ajantasaista sarjataulukkoa voit tarkastella täältä:

https://www.curling.fi/fi/kilpailut/sarjat/13585/sarjataulukot

Miehet pelaavat seuraavan kerran heti tammikuun alussa Lohjan Kisakalliossa 02.-05.01.2020. Kyseisenä viikonloppuna saadaan miesten osalta päätökseen kaikki kaksinkertaisen alkusarjan ottelut. Näiden pelien jälkeen neljä parasta miesten joukkuetta pelaavat vielä kaksinkertaisen loppusarjan, jonka avulla ratkaistaan Suomen mestaruus ja mitalisijat.

 

Naisten SM-sarja


Naisten SM-sarjassa pelaa tänä vuonna vain kolme joukkuetta, joten Suomen mestaruus ratkaistaan pelaamalla nelinkertainen sarja näiden kolmen joukkueen kesken.

Ensimmäisen viikonlopun jälkeen naisten SM-sarjaa johtaa Sullanmaan kipparoima Helsingin joukkue saldolla 3 voittoa ja 1 tappio. Tässä uudessa naisten joukkueessa pelaa useita pelaajia, joilla on jo aikaisempaa kokemusta maajoukkuetehtävistä arvokisoissa. Milja Sullanmaan lisäksi joukkueessa pelaavat Marjo Hippi, Emmi Lindroos, Jenni Räsänen ja Maija Salmiovirta.

Toisena naisten sarjassa on Miia Turton kipparoima joukkue, jossa pelaavat lisäksi Minna Karvinen, Laura Kitti ja Tuuli Rissanen. Miia Turto ja Tuuli Rissanen tekivät molemmat juuri marraskuussa EM-kisadebyyttinsä kolmos- ja ykkösheittäjinä tämänhetkisessä naisten maajoukkueessa yhdessä Elina Virtaalan ja Janina Lindströmin kanssa.

Kolmantena naisten SM-sarjassa onkin Elina Virtaalan kipparoima joukkue saldolla 1 voitto ja 3 tappiota. Virtaalan lisäksi joukkueeseen kuuluvat Janina Lindström, Riikka Louhivuori ja Tiina Suuripää. Naisten SM-sarjan lisäksi joukkueen kauden päätavoitteisiin kuuluu myös seniorinaisten Suomen mestaruus ja edustuspaikka Seniorien MM-kilpailuissa Kanadassa keväällä 2020.

Naisten SM-sarjan ajantasaista sarjataulukkoa voit tarkastella täältä:

https://www.curling.fi/fi/kilpailut/sarjat/13586/sarjataulukot

Naisten SM-sarjan toinen ja ratkaiseva peliviikonloppu pelataan myös Lohjalla kisakalliossa 03.-05.01.2020.

 

Divari

Myös SM-sarjan alemmassa osakilpailussa Divarissa tilanne on äärimmäisen mielenkiintoinen. Divarissa on pääasiassa miesten joukkueita, mutta siellä on mahdollista pelata myös sekajoukkueella. Divarissa on ensimmäisen pelatun viikonlopun jälkeen peräti 5 joukkuetta tilanteessa, joissa heillä on neljä voittoa.

Divaria johtaa kuitenkin Mika Äikiän kipparoima Turun  joukkue puhtaalla pelillä ja saldolla 4 voittoa ja 0 tappiota.
Aivan Äikiän joukkueen kannoilla on kuitenkin Taru Oksasen kipparoima Lohjan sekajoukkue neljällä voitolla ja yhdellä tappiolla.

Näiden kahden kärkijoukkueen lisäksi peräti kolme muuta joukkuetta on tilanteessa 4 voittoa ja 2 tappiota, joten divarin osalta luvassa on varmasti erittäin tasainen kausi. Näissä lukemissa aivan Äikiän ja Oksasen joukkueen kannoilla ovat Lahtea edustava Hakalan joukkue, Mannisen joukkue Kangasniemeltä ja Hakanpään joukkue Joensuusta.

Divarin voittava joukkue saa mahdollisuuden nousta seuraavaksi kaudeksi suoraan SM-sarjaan. 

Divarin ajantasaista sarjataulukkoa voit tarkastella täältä:

https://www.curling.fi/fi/kilpailut/sarjat/13585/sarjataulukot/590

Divarin pelaajilla on luvassa vielä useita peliviikonloppuja, mutta seuraavan kerran heidätkin nähdään pelaamassa Kisakalliossa 03.- 05.01.2020 yhdessä naisten ja miesten SM-sarjan kanssa.

 

Tervetuloa seuraamaan pelejä Lohjalle tammikuun alussa!