Suomen Mixed maajoukkue on saanut MM-urakkansa päätökseen

Katja Kiiskinen / Development Officer

Suomen Mixed Curling maajoukkue sai MM-urakkansa päätökseen viime viikon lopulla Aberdeenissa, Skotlannissa.

Keväällä 2019 Suomen mestaruuden voittanutta Mixed-maajoukkuetta kipparoi Markus Sipilä ja Suomen mestaruus olikin jo toinen peräkkäinen mestaruus samalle joukkueelle. Joukkueessa pelaavat Markuksen lisäksi Tiina Suuripää, Leo Ouni ja Lotta Immonen.

Joukkue valmistautui turnaukseen harjoittelemalla Suomessa jo heti kauden alusta, kun pelijäät saatiin kuntoon. Lisäksi joukkue kävi syyskuussa pelaamassa valmistavassa kansainvälisessä turnauksessa Prahassa, josta joukkue nappasikin turnausvoiton kotiin.

Tänä vuonna joukkueen mukaan MM-kisoihin lähti itsekin miesten SM-sarjaa pelaava Paavo Kuosmanen, joka totesikin, että joukkue oli panostanut tähän turnaukseen vahvasti ja se näkyi tekemisessä jäällä.

MM-kisoissa oli tänä vuonna joukkueita peräti 40 maasta. Joukkueet oli jaettu viiteen kahdeksan joukkueen lohkoon, joista lohkon kolme parasta pääsivät suoraan jatkoon puolivälieriin, ja kisojen paras lohkonelonen nappasi viimeisen puolivälieräpaikan.

Suomen joukkue nappasi alkulohkossaan 4 voittoa ja kolme tappiota ja oman lohkonsa neljännen sijan. Jatkoon pääsy oli tällä kertaa todella pienestä kiinni, sillä Suomi jopa hallitsi otteluita lohkon kolmea parasta joukkuetta (Korea, Sveitsi ja Venäjä) vastaan, mutta yksittäiset huonot päät kostautuivat liian rankasti pelien lopputuloksen kannalta.

Joukkueen valmentaja Paavo Kuosmanen summasi joukkueen suoritusta turnauksen päätteeksi:
”Turnaus lähti hieman hapuillen käyntiin, mutta parani hienosti loppua kohti. Ratkaisevissa peleissä Koreaa, Sveitsiä ja Venäjää vastaan saatiin pidettyä hyvin peliä hallussa, mutta yksittäisten päiden epäonnistumisista pääsi vastustaja rankaisemaan kovalla kädellä.
Kuitenkin saatiin vielä noustua aina peleihin mukaan, mutta päät loppuivat kesken pistejahdissa. Lohko tiedettiin etukäteen tiukaksi noiden kolmen maan osalta ja tällä kertaa ne olivat parempia.”
 

Joukkoon kakkosheittäjä Leo Ounilla oli samansuuntaisia ajatuksia joukkueen kokonaissuorituksesta:
”Tiukkoja pelejä ja oli mahikset voittaa ne lohkon kolme jatkoon menijää. Alkuun oli olosuhteiden kanssa tekemistä, kun luisto ja taipuminen oli niin hyviä. Harmittaa, kun ei päästy jatkoon, koska paljon tähän meni aikaa ja tahtoa. Paavosta oli kyllä paljon iloa ja hyötyä.”

”Meidän hyvä taso riittää täällä kaikkien voittoon, mutta juuri se kokemus tiukoista paikoista tulee näistä kisoista, ja sitä ei ehkä ollut tarpeeksi. Seuraavalla kerralla mennään jatkoon.”

Seuraavat Mixed MM-kisat pelataan syksyllä 2020 ja Suomen edustusjoukkue vuoden 2020 MM-kilpailuihin ratkaistaan Mixed SM-kisoissa, jotka pelataan Joensuussa 13.-15.3.2020.

Seuraavan kerran Suomen maajoukkueita nähdään arvokisajäillä Helsingborgin EM-kilpailuissa 15.-23.11.2019, kun Suomen miehet ja naiset kisaavat noususta A-sarjaan.

Joukkueen kuvia MM-kisoista voit tarkastella Curlingliitolta Facebook-sivuilta:

https://www.facebook.com/CurlingFinland/