PÄIVITYS: Uusi valmennusryhmäkonsepti aloittaa toimintansa syksyllä 2019

Katja Kiiskinen / Development Officer

 

Päivitykset uutiseen (6.8.2019):
 

  • Liiton hallitus päätti 5.8.2019 kokouksessaan, että valmennusryhmän toimintaan osallistuminen maksaa 250 €/hlö alle 25-vuotiailta pelaajilta ja/tai opiskelijoilta. Yli 25-vuotiaille pelaajille ja ei-opiskeleville hinta on edelleen aikaisemmin ilmoitettu 500 €/hlö. 
  • Liiton saamien kyselyiden perusteella haluamme myös vielä tarkentaa, että valmennusryhmän tavoitteena on tarjota siihen osallistuville mahdollisuus tiiviiseen ja johdonmukaiseen harjoitteluun. Jokainen valmennusryhmään osallistuva pelaaja voi kuitenkin itse päättää ja suunnitella, mihin valmennuskertoihin pystyy oman aikataulunsa puitteissa osallistumaan. Valmennusryhmän toiminta ei siis perustu siihen ajatukseen, että jokaiseen valmennuskertaan osallistuminen olisi "pakollista". 

Hae mukaan harjoittelemaan muiden lahjakkaiden ja motivoituneiden pelaajien kanssa Curlingliiton organisoimaan aivan uudenlaiseen valmennusryhmätoimintaan!

 

Haku Curlingliiton valmennusryhmään 2019-2020

 

Tavoite

Suomen Curlingliiton keväällä valmistuneessa vuosien 2019-2022 strategiassa urheilijapolun rakentamisella on keskeinen painoarvo. Urheilijapolun luomisen tavoitteena on auttaa suomalaisia curlingpelaajia kehittämään omaa osaamistaan maailmanluokan tasolle.
 
Urheilijapolun kehittämisen ensiaskeleena Curlingliiton tavoitteena on käynnistää jo heti syksyllä 2019 avoin valmennusryhmätoiminta, jossa lahjakkaat ja motivoituneet pelaajat pääsevät harjoittelemaan paljon yhdessä. Valmennusryhmän urheilijoille halutaan luoda sellaiset harjoitteluolosuhteet, valmennus ja muut tukitoiminnot, että ryhmään osallistuvien on mahdollista kehittyä huippupelaajiksi.

Huom! Valmennusryhmään on siis mahdollista hakea mukaan kehittymään yksittäisenä pelaajana, vaikka muilla tämänhetkisen joukkueen jäsenillä ei olisikaan mahdollista osallistua yhtä aktiiviseen harjoitteluun tällä hetkellä. Ryhmässä saadut opit on tällöin mahdollista siirtää oman joukkueen harjoittelua tukemaan kotitreeneissä. T
oisaalta valmennusryhmä tarjoaa mahdollisuuden myös uusien joukkueiden muotoutumiseen pelaajille, jotka eivät vielä ole löytäneet itselleen tavoitteellisesti harjoittelevaa joukkuetta. Myös paricurlingin eli Mixed Doublesin tavoitteellisesta harjoittelusta kiinnostuneita pelaajia kannustetaan hakemaan mukaan toimintaan! 

Valmennusryhmän toiminta

Valmennusryhmä kokoontuu harjoittelemaan noin 15 viikonloppuna syyskuun ja toukokuun välisenä aikana siten, että harjoitteluviikonloput on rytmitetty kilpailukalenterin mukaisesti. Viikonloppuleirit alkavat lauantaina aamupäivisin ja päättyvät sunnuntaina iltapäivällä. Jääharjoittelun lisäksi leireillä käsitellään mentaali- ja fysiikkavalmennusta, ravinto-, terveys- ja dopingasioita sekä yhteistä suomalaista pelitapaa. Kisakallion urheiluopisto toimii pääasiallisena harjoituskeskuksena.

Valmennusryhmälle varataan lisäksi omatoimiseen harjoitteluun jääaikaa Kisakalliosta kahtena-kolmena arki-iltana viikossa. Kaukana Kisakalliosta asuville pyritään neuvottelemaan riittävä harjoittelumahdollisuus kotihallissa.

Kustannukset

Valmennusryhmään valitulta urheilijalta peritään 500 €:n omavastuuosuus. Tämä kattaa valmentajien kustannuksen, jääajan ja testit. Pelaaja itse maksaa majoituksen ja ruokailut (noin 100€/viikonloppu) sekä mahdolliset matkakulut.

Valintakriteerit

  1. Haemme valmennusryhmään päämäärätietoisia ja motivoituneita urheilijoita, jotka haluavat aidosti kehittyä ja ovat valmiita harjoittelemaan kunnianhimoisesti.
  2. Menestyminen jäätestissä, joka järjestetään 14.-15.9.2019. 
  3. Ikä 18+.

Ryhmään valitaan maksimissaan 15 urheilijaa.

Hakeminen

Jos olet kiinnostunut osallistumaan valmennusryhmätoimintaan, lähetä vapaamuotoinen kirjallinen hakemus ja kuvaus omasta harjoittelu- ja lajitaustastasi Curlingliiton Development Officerille Katja Kiiskiselle osoitteeseen katja.kiiskinen [at] curling.fi 15.8.2019 mennessä.

 

Lisätietoja valmennusryhmätoiminnasta antavat:

DO Katja Kiiskinen  040 5898 194

Varapuheenjohtaja Jari Turto  0400 590 394