Suomen joukkueet putosivat B-sarjaan EM-kisoissa

Kasper Hakunti

EM-kisojen alkusarjat saatiin päätökseen torstaina Tallinnassa. Suomen miesten ja naisten joukkueet sijoittuivat kymmenen maan alkusarjoissa yhdeksänsiksi. Tämä tarkoittaa putoamista ensi kauden EM-kisojen B-sarjaan, mutta kevään MM-kisoihin on vielä mahdollista saavuttaa paikat Uudessa-Seelannissa tammikuussa järjestettävistä MM-karsinnoista.

Miehet kohtasivat viimeisessä ottelussaan torstaiaamuna Skotlannin. Hyviä otteita läpi turnauksen esittänyt skotlantilaisjoukkue osoittautui oletetun kovaksi vastustajaksi ja Suomi joutui nöyrtymään 10-4 lukemin. Hollannin ja Venäjän voitettua omat ottelunsa jäi Suomi sarjassa yhdeksänneksi ja joutuu hakemaan ensi kaudella Puolan ohella vauhtia b-sarjasta. 

Miesten jatkopeleihin etenivät Ruotsi, Skotlanti, Italia ja Saksa. Semifinaalit pelataan torstaina klo 19.

Suomen naisten joukkue kohtasi viimeisessä pelissään samoista sijoituksista taistelleen Tshekin. Tshekki aloitti tehokkaasti ja latoi taululle viidessä päässä 8-0 lukemat ja vei lopulta ottelun 10-4. Tämä tarkoitti myös naisten putoamista B-sarjaan.

Euroopan mestaruutta tavoittelevat vielä Sveitsi, Ruotsi, Venäjä ja Saksa. 

Vaikka suorat MM-paikat jäivät molemmilta joukkueilta saavuttamatta, on kisaliput vielä mahdollista lunastaa tammikuussa Uudessa-Seelannissa pelattavista karsinnoista. Tässä ensimmäistä kertaa järjestettävässä karsintaturnauksessa jaetaan viimeiset kaksi paikkaa sekä miesten että naisten MM-kisoihin.