Olympiakomitea vahvisti Oonan ja Tomin olympiaedustuksen

19.12.2017
-
Daley Nevantaus

Olympiakomitea vahvisti tänään ensimmäiset olympiavalinnat.

MIXED DOUBLES -JOUKKUEEMME OONA KAUSTE - TOMI RANTAMÄKI VALITTU OLYMPIALAISIIN - Olympiakomitean tiedote


SUOMEN OLYMPIAKOMITEA
Huippu-urheiluyksikkö
                                                                                                                                                                                            
SUOMEN JOUKKUEEN ENSIMMÄISET URHEILIJAVALINNAT PYEONGCHANGIN TALVIOLYMPIALAISIIN

Suomen Olympiakomitean Huippu-urheiluyksikkö on tehnyt ensimmäiset valinnat Suomen edustajiksi 9.-25.2.2018 Etelä-Koreassa käytäviin talviolympialaisiin. Olympiakomitean hallituksen vahvistamissa valinnoissa Suomen joukkueeseen nimettiin 11 yksilöurheilijaa, curlingin mixed doubles -pari sekä miesten ja naisten jääkiekkojoukkueet.

PyeongChangin talviolympialaisten valintajärjestelmä ja kriteerit on vahvistettu Olympiakomitean hallituksessa viime keväänä. Näiden kriteerien pohjalta valitsimme nyt ensimmäisessä valinnassa urheilijoita ja joukkueita, jotka ovat kuluneen vuoden aikana osoittaneet selvää olympiatason pistesija- ja mitalipotentiaalia, kertoo Huippu-urheiluyksikön johtaja Mika Kojonkoski.

Kojonkosken mukaan valintajärjestelmä tukee tavoitetta saada Olympialaisiin parhaat ja eniten menestyspotentiaalia omaavat urheilijat, jotka kilpailujen aikana ovat parhaassa tuloskunnossa.

Olympialaisiin valitaan urheilijat ja joukkueet, joilla katsotaan olevan kansainvälisten näyttöjen perusteella realistinen mahdollisuus sijoittua yksilölajeissa 16 parhaan joukkoon ja joukkuelajeissa 8 parhaan joukkoon. Lisäksi Olympialaisiin voidaan valita myös uransa nousujohteisessa kehitysvaiheessa olevia urheilijoita, jotka kansainvälisten näyttöjen sekä urheilu-uran kehityksen perusteella arvioidaan tulevaisuuden arvokilpailumenestyjiksi, Kojonkoski sanoo.

Suomen joukkueen toinen valintapäivä on 24.1.2018.

Suomen joukkueen ensimmäisessä valinnassa valittiin urheilijoita ja joukkueita seitsemään lajiin. Joukkuelajeissa curlingin mixed doubles –parin muodostava Oona Kauste ja Tomi Rantamäki.

Lisätiedot: Suomen Olympiakomitea, Huippu-urheiluyksikön johtaja Mika Kojonkoski, 040-7001943.