EM-Kisaraportti III

27.11.2017
-
Paavo Kuosmanen

Curlingin EM-kisat on saatu päätökseen. Suomen joukkueet sekä miehissä että naisissa saivat hienosti taisteltua B-sarjan voitot ja samalla nostaen Suomen takaisin EM-kisojen A-sarjaan. 

Molemmat joukkueet joutuivat kuitenkin taipumaan karsintapeleissä MM-karsintoihin. Tanska vei naisissa otteluiden voitot numeroin 2-1 ja Italia miehissä numeroin 2-0.

Reilun viikon päästä alkaa molempien joukkueiden alkukauden päätavoite. Olympiakarsinnat Tšekin Pilzenissä, josta on jaossa kahdelle joukkueelle paikka kevään Olympialaisiin Koreaan.

Miesten kapteeni Aku Kauste  kommentoi EM-turnausta. "Alkuviikko oli vaikea parin ensimmäisen pelin osalta. Mutta tämän jälkeen pääsimme paremmin jäistä ja kivistä kiinni, joten nousujohteinen suoritus toi B-sarjan voiton. Valitettavasti parasta puhtia emme saaneet pidettyä yllä ja suoritus MM-karsinnoissa Italiaa vastaan jäi torsoksi. A-areenan jäitä ei saatu haltuun tarpeeksi hyvin ja itse en saanut parasta heittovarmuutta vikoihin peleihin. Kokonaisuudessa viikko oli hyvä viimeistelytreeni ja tästä on hyvä lähteä kohti Pilzenin Olympiakarsintoja."

Naisten joukkueessa pelasivat kapteeni Oona Kauste, Eszter Juhász, Maija Salmiovirta, Jenni Räsänen ja Lotta Immonen. Valmentajana toimi Leo Mäkelä

Miesten joukkueessa pelasivat kapteeni Aku Kauste, Kasper Hakunti, Pauli Jäämies, Janne Pitko ja Kalle Kiiskinen. Valmentajana toimivat Kalle Kiiskinen ja Paavo Kuosmanen

 

© WCF / Richard Gray