EM-kisaraportti

21.11.2017
-
Paavo Kuosmanen

Alkuvaikeuksien jälkeen Suomen miesten ja naisten maajoukkueet ovat päässeet hienosti vauhtiin curlingin EM-kilpailuissa St Gallenissa,  Sveitsissä. Oona Kausteen kipparoima naisten joukkue on tällä hetkellä neljällä voitolla ja yhdellä tappiolla naisten lohkon jaetulla toisella sijalla. Aku Kausteen luotsaama miesten joukkue on päässyt ensimmäisen pelin tappion jälkeen myös voittojen tielle. Kolmen voiton ja yhden tappion jälkeen he ovat lohkonsa kolmannella sijalla.

Huomenna pelit jatkuvat miesten kohdatessa Belgian ja naisten kohdatessa Puolan ja Latvian St Gallenin upeissa curlingpuitteissa. 

Miesten valmentaja Kalle Kiiskinen on tyytyväinen joukkueen suoritukseen. Haastavissa olosuhteissa käydyn ensimmäisen pelin vuoristoradan jälkeen joukkue on palannut omalle hyvälle tasolleen. Tästä on hyvä jatkaa eteenpäin.

Naisten valmentaja Leo Mäkelä kommentoi naisten suoritusten olevan nousujohteisia ja isomman vaihteen löytyvän ratkaisupelien lähestyessä.

Suomalaiset kisaturistitkin ovat erittäin tyytyväisiä neljän voiton päivään. Hieman sydämen tykytyksiä pelit ovat saaneet aikaiseksi, mutta tästä on hyvä jatkaa eteenpäin.
 

Kisatulokset löytyvät http://ecc.curlit. com