Suomalainen curling tekee paluun olympiajäille

29.04.2017
-
Markus Sipilä

Oona Kauste ja Tomi Rantamäki ovat varmistaneet Suomelle olympiapaikan curlingin Mixed Doubles -paripelimuodossa vuoden 2018 olympialaisiin. Mixed Doubles on olympiaohjelmassa ensimmäistä kertaa Pyeongchangissa.

Mixed Doubles -paripelimuodossa joukkueen muodostaa yksi nais- ja yksi miespelaaja. Oona Kauste ja Tomi Rantamäki sijoittuivat viime vuoden MM-kilpailuissa seitsemänneksi ja tienasivat sillä Suomelle kuusi olympiaistettä. Nyt käynnissä olevissa MM-kilpailuissa Kauste ja Rantamäki pelaavat sijoituksista 5-8, mutta jo nyt on varmaa että MM-kilpailuista saalistettavat pisteet tulevat riittämään olympiapaikkaan.

Suomen lisäksi paikkansa olympialaisiin ovat varmistaneet Kiina, Kanada, Venäjä, USA ja isäntämaa Etelä-Korea. Olympialaisiin pääsee kahdeksan maata.

Suomella on mahdollisuus saavuttaa olympiapaikka myös perinteisessä curlingissa. Miesten ja naisten joukkueilla on paikka joulukuussa Tsekissä järjestettävään olympiakarsintaturnaukseen, jossa on jaossa kaksi viimeistä olympiapaikkaa.

Lisätietoja

Mixed Doubles MM-kilpailujen tulospalvelu: http://www.worldcurling.org/wmdcc2017

Mixed Doubles vuoden 2018 olympialaisissa: https://en.wikipedia.org/wiki/Curling_at_the_2018_Winter_Olympics_%E2%80...