EM-kisat, päivä 4

Julkaisupäivämäärä
Teksti
Janne Ojanperä

Naiset: Suomi-Sveitsi 8-9. Miehet: Suomi-Skotlanti 6-5 ja Suomi-Tanska 5-7.

Naiset:

Suomen naisten curlingjoukkue kohtasi EM-kilpailujen kuudennessa ottelussa Sveitsin. Sveitsi voitti 8-9.

Ottelun kolmannessa päässä Sveitsi oli suurissa hankaluuksissa. Suomi sai heiteltyä kiviä pesään ja pääsi käsiksi Sveitsin heittämiin kiviin ongelmitta, tuloksena neljä pistettä. Kuudennessa päässä Sveitsin viimeisellä kivellä yrittämä poisto epäonnistui ja Suomi siirtyi 2 pisteen varastuksella ottelun johtoon. Seitsemännestä päästä Sveitsi kuitenkin otti kolme pistettä ja kymmenenteen päähän lähdettiin tasatilanteessa. Sveitsi piti pesän puhtaana Suomen kivistä ja otti viimeisen kiven määrämittaisella heitolla voittopisteen.

Miehet:

Suomen miesten curlingjoukkue kohtasi EM-kilpailuissa kotijoukkue Skotlannin. Suomi voitti ottelun 6-5.

Ottelussa Skotlantia vastaan Suomen curlingmiesten peli alkoi vihdoinkin sujua. Heti ottelun toisessa päässä Suomi pisti Skotlannin heittämään määrämittaista heittoa neljää suomen kiveä vastaan. Skotlanti kuitenkin selvisi tilanteesta. Tasaisen ottelun viimeiseen päähän lähdettiin tasatilanteessa ja Skotlannilla viimeisen kiven etu. Kausteen viimeinen kivi epäonnistui hienoisesti jääden näkyville ja Skotlannilla oli helppo heitto heitettävänä voittaakseen. Skotlannin kapteenin poistoheitto kuitenkin epäonnistui ja mittaamisen jälkeen Suomen kivi todettiin paremmaksi. Voitto oli Suomen miesten ensimmäinen EM-kilpailuissa.

Suomen miesten curlingjoukkue kohtasi EM-kisoissa Tanskan. Tanska voitti ottelun 5-7.

Ottelun alkupuolisko oli tasainen. Tanska pääsi toisessa päässä johtoon mutta Suomi otti neljännestä päästä yhden pisteen ja varasti viidennestä yhden. Seitsemännessä päässä Suomen onnistui rakentaa hyvä tilanne itselleen. Tanska painosti mutta Suomen tarkat poistot toivat päästä 3 pistettä. Yhdeksännessä päässä taas Tanskan heitot olivat kohdallaan ja saivat varastettua pisteen. Kymmenenteen päähän lähdettiin tasatilanteessa ja Suomella viimeisen kiven etu. Pää pysyi avoimena mutta Kausteen viimeinen kivi oli hieman liian kova ja jäi huonommaksi kuin Tanskan kivi.

Kommentit