EM-kisojen toinen päivä

20.11.2016
-
Janne Ojanperä

EM-kisojen toisena päivänä Malmi voitti Tsekin 8-4 mutta hävisi niukasti Saksalle 5-8. Kauste kohtasi häviön Sveitsistä 2-10.

 

Malmin ottelu Tsekkiä vastaan eteni tasaisesti eikä suuria pisteitä otettu kuin viimeisessä päässä. Joukkueet pelasivat tarkasti eikä kumpikaan osapuoli päässyt ottamaan etumatkaa. Viimeiseen päähän lähdettiin tasatilanteessa ja Suomella oli viimeisen kiven etu. Viimeinen pää oli myös selkeästi Suomen parhaiten onnistunut pää eikä Tsekki päässyt missään kohtaa rakentamaan omaa peliään. Tsekin epäonnistuttua vielä viimeisellä kivellään Suomi sai viimeisestä päästä 4 pistettä ja sinetöi voiton.

Saksaa vastaan ottelu alkoi reippaasti molempien joukkueiden osalta. Ensimmäisessä päässä Malmi sai kivensä ykköseksi pesään lähes kokonaan suojan taakse, mutta Saksa onnistui sen tarkalla heitolla poistamaan ja otti kolme pistettä. Toisessa päässä Suomi vastasi samalla mitalla ja otti kolme pistettä tasoittaen pelin. Ottelun keskivaihe oli pitkälti avointa pelaamista ja odottelua että saataisiin rakennettua parempia pisteenottomahdollisuuksia. Pelaaminen jatkui tarkkana loppuun asti. Saksa oli kuitenkin hieman huolellisempi tekemisessään ja sai ottelusta voiton, vaikka ratkaisu menikin viimeiselle kivelle saakka.

Kausteen kone yskähteli koko ottelun ajan Sveitsiä vastaan. Oman pelin rakentaminen ei millään ottanut onnistuakseen. Vastustaja sen sijaan sai pidettyä painetta yllä pakottaen Suomen heittämään enemmän vaikeita heittoja. Kausteen joukkue ei tässä ottelussa pystynyt vastaamaan Sveitsiläiseen tarkkuuteen. Ottelu päättyi kun Sveitsi sai kahdeksannesta päästä varastettua neljä pistettä.