Suomi puolivälieriin mixed doublesin MM-kisoissa

22.04.2016
-
Kasper Hakunti

Suomen mixed doubles pari Oona Kauste & Tomi Rantamäki päihitti MM-kisojen neljännesvälierässä Irlannin 10-5 ja eteni kahdeksan parhaan joukkoon. Puolivälierässä Suomi kohtaa perjantai-iltana Venäjän. Puolivälieriin pääsy varmisti Suomelle ensimmäiset karsintapisteet 2018 talviolympialaisiin.

Suomi alotti ottelun viimeisen kiven edulla, mutta Irlannin tarkat määrämittaiset heitot pakottivat Suomen yhteen pisteeseen. Toisessa päässä Irlanti epäonnistui viimeisellään ja antoi yhden varastuksen. Kolmaskin pää näytti sujuvan Suomelta hyvin, kunnes virhe toiseksi viimeisellä kivellä käänsi pään ja varastukselta näyttänyt tilanne muuttui Irlannin kolmeksi pisteeksi.

Neljännessä päässä Suomi käänsi hyökkäysvaihteen päälle ja onnistui nappaamaan hyvillä heitoilla kolme pistettä takaisin. Viidennessä Suomi jatkoi painostamista ja Irlanti olikin isoissa vaikeuksissa neljän heitetyn kiven jälkeen. Täydellinen ratsupoisto kuitenkin onnistui avaamaan suojat, levittämään Suomen pesäkivet reunalle ja mahdollisti yhden pisteen ottamisen. Suomi näytti jo ratkaisevan ottelun kuudennessa päässä, mutta Irlannin yksinäisen pesäkiven poisto toiseksi viimeisellä heitolla epäonnistui ja Irlanti pääsi varastamaan pisteen.

Seitsemänteen päähän lähdettiin siis tasatilanteessa ja vihdoin Suomen painostus tuotti tulosta. Ehjä pää hyviä heittoja ja muutama epäonnistuminen vastustajalta näkyi tulostaululla viitenä pisteenä. Viimeisessä päässä Suomi pääsi keskittymään vastustajan kivien poisteluun ja lopputulokseksi kirjattiin 10-5, kun Irlannilta loppuivat kivet kesken.

Kauste & Rantamäki etenivät jo kahdeksan parhaan joukkoon, mikä varmisti myös sen, että Suomelle on tulossa kisoista olympiapisteitä.

Perjantai-illan puolivälierässä vastaan asettuu omassa neljännesvälierässään Slovakian murskannut Venäjä. Ottelu käynnistyy Suomen aikaa klo 20.30 ja sitä voi seurata livenä Youtubesta osoitteessa: https://www.youtube.com/watch?v=6ehjSS47nG4

 

Kisojen kotisivu http://www.worldcurling.org/wmdcc2016
Joukkueet http://www.worldcurling.org/wmdcc2016/teams
Peliohjelma http://www.worldcurling.org/wmdcc2016/schedule

Kisaotteluita Youtubessa www.youtube.com/WorldCurlingTV


Kuva Richard Gray / WCF