Suomi Saksa-voitolla jatkopeleihin mixed doublesissa

20.04.2016
-
Kasper Hakunti

Suomen mixed doubles pari Oona Kauste ja Tomi Rantamäki päihitti keskiviikkona vaiherikkaassa ottelussa Saksan. Suomen viimeiseen kiveen ratkennut ottelu varmisti myös paikan jatkopeleissä.

Molemmilla joukkueilla oli varsinkin ottelun alussa vaikeuksia jään kanssa, mikä näkyi tulostaululla melkoisena pisteiloitteluna. Saksalla oli ensimmäisessä päässä paikka ottaa viimeisellä kivellään neljä pistettä, mutta kokenut Schöppin sisaruspari joutui tyytymään kolmeen. Toisessa päässä Suomi tasoitti pelin, kun Saksan viimeinen tuplapoisto epäonnistui ja Oona Kauste heitti omallaan kolmannen pistekiven. Kolmas pää jatkui samalla kaavalla. Oonan viimeinen poisto epäonnistui ja Saksa pääsi heittämään avoimen määrämittaiseen neljään pisteeseen.

Neljännestä päästä muodostoi ottelun käännekohta. Kun molemmilla joukkueilla oli kaksi kiveä heittämättä, näytti Suomen tilanne synkältä. Kaksi epäonnistumista Saksalta ja kaksi onnistumista Suomelta toivat kuitenkin kaksi pistettä ja kavensivat tilanteeksi 7-5. Kahdessa seuraavassa päässä Suomen kivet alkoivat osumaan paremmin oikeille paikoille ja Saksa joutui paineen alle. Tuloksena kaksi peräkkäistä varastusta ja tasatilanne 7-7 kuuden pään jälkeen.

Seitsemännessä päässä Suomi onnistui pakottamaan Saksan yhteen pisteeseen ja pääsi ratkaisevaan kahdeksanteen päähän viimeisen kiven edulla yhden pisteen perässä. Suomi sai pesään hyvän tilanteen aikaan eikä Saksa onnistunut suojaamaan kunnolla omaa ykköskiveään. Kausteen viimeiselle kivelle Suomelle jäi hakkivoimainen tökkipoisto kahteen pisteeseen. Aivan sitä heitosta ei tullut mitä tilattiin, mutta hyvällä b-vaihtoehdon harjautuksella heittokivi poisti hipaisemalla Saksan ykkösen kahden Suomen kiven välistä. Näin siis Suomelle kaksi pistettä ja voitto 9-8 lukemin.

Oona Kausteen mukaan usko ei loppunut, vaikka alku olikin vaikea.

"Jään kanssa oli haasteita koko pelin ajan. Jää oli aikaisempaa suorempi ja puolen välinen luisto ero sekoitti määristuntumaa. Kolmannen pään jälkeen neljän takaa-ajoasema oli vaikeaa kuroa umpeen, mutta voittoon uskottiin viimeiseen kiveen asti. Ja sehän sieltä tuli."

Suomi varmisti voitolla paikan 16 parhaan kesken pelattavissa jatkopeleissä. Alkulohkossa Suomi kohtaa vielä torstaina klo 12.15 Suomen aikaa ilman voittoja olevan Slovenian. Jatko-ottelut alkavat perjantaina.

 

Kisojen kotisivu http://www.worldcurling.org/wmdcc2016
Joukkueet http://www.worldcurling.org/wmdcc2016/teams
Peliohjelma http://www.worldcurling.org/wmdcc2016/schedule

Kisaotteluita Youtubessa www.youtube.com/WorldCurlingTV


Kuva Richard Gray / WCF