Suomen voittoputki jatkui mixed doublesin MM-kisoissa

20.04.2016
-
Kasper Hakunti

Tiistai-iltana pelatussa ottelussa Suomen pari Oona Kauste & Tomi Rantamäki päihitti Korean 7-3 lukemin. Neljän pelin jälkeen Suomi on ainoana lohkossaan ilman tappioita.

Ottelu käynnistyi tasaisissa merkeissä eikä kumpikaan joukkue pystynyt kunnolla hyödyntämään viimeisen kiven etuaan. Molemmat joukkueet asettelivat määrämittaisia tarkasti keskelle pesää eikä tilaa useampien pisteiden ottamiseen löytynyt. Neljännessä päässä Suomi onnistui lopulta nappaamaan kaksi pistettä ja johtoaseman. Korea puolestaan pystyi vastaamaan seuraavassa päässä vain yhden otolla tasoittaen lukemiksi 3-3. Kuudennessa päässä Suomi kirjasi taululle jälleen kaksi pistettä, kun viimeisen kiven tarkka tökkiheitto toi toisen pistekiven.

Seitsemännessä päässä Suomi puolusti huolellisesti, mutta Korealla oli lopulta viimeisellä kivellään mahdollisuus tasoittaa peli vaikeahkolla tuplapoistolla. Heitto ei kuitenkaan onnistunut ja Suomi varasti pisteen siirtyen 6-3 johtoon. Viimeisessä päässä Suomi sai alussa kiven hyvälle paikalle suojien taakse, jossa se myös pysyi pään loppuun asti tuoden parillemme vielä yhden varastuksen ja tärkeän 7-3 voiton.

Suomi johtaa lohkoaan neljän ottelun jälkeen puhtaalla pelillä. Lähimpänä perässä seuraavat Itävalta yhdellä tappiolla sekä Korea ja Ruotsi kahdella tappiolla.

Hyvässä vireessä oleva Suomen joukkue kertoo fiiliksen Karlstadissa olevan mainio ja otteita yritetään parantaa peli kerrallaan.

"Monien mielestä aikataulu täällä on liian löysä kun noin 1,5h pelejä on vain yksi päivässä. Meille tämä on kuitenkin sopinut yllättävän hyvin ja matkasta on nautittu kaikin puolin. Jäällä ollaan hyvällä fiiliksellä ja heitot sujuvat hyvin. Vaikka pelit ovat sujuneet hyvin, on monessa pienessä asiassa vielä parantamiseen varaa. Yritetään parantaa peli peliltä, koska mahdollisissa jatkopeleissä vastukset kovenevat entisestään", Tomi Rantamäki kommentoi voitokkaan Korea ottelun jälkeen.

“Yleisesti ottaen jäät on täällä tasaisen hyvät ja pelaaminen on ollut siltä osin helppoa. Vastustajat ovat kovia ja jokaisesta töppäyksestä kyllä rankaistaan. Meidän peli on tähän asti toiminut hyvin ja tästä on hyvä jatkaa eteenpäin”, Oona Kauste kertoo.

Keskiviikkona Kauste & Rantamäki kohtaavat Saksan klo 15.30 Suomen aikaa. Peli lähetetään livenä Youtubessa osoitteessa www.youtube.com/WorldCurlingTV

 

Kisojen kotisivu http://www.worldcurling.org/wmdcc2016
Joukkueet http://www.worldcurling.org/wmdcc2016/teams
Peliohjelma http://www.worldcurling.org/wmdcc2016/schedule

Kisaotteluita youtubessa www.youtube.com/WorldCurlingTV


Kuva Hamish Irvine / WCF