Suomi hävisi viimeisen ottelun Japanille

07.04.2016
-
Daley Nevantaus

Suomi hävisi viimeisen ottelun hyvin pelanneelle Japanille. Kisojen neljän parhaan joukkoon etenivät Kanada, Japani, USA ja Tanska.

Suomi taisteli viimeisen pelin jälleen tasaisesti Japanin Morozumin kapteenoimaa joukkuetta vastaan. Suomen mahdollisuudet olivat jo menneet neljän parhaan joukkoon, mutta panoksena oli vielä olympiapisteitä. Tasainen ottelu pysyi kuitenkin lievästi Japanin hallinnassa loppuun asti ja loppulukemat kirjattiin 5-7. ja Suomen kisat päättyivät tähän.

Suomi pelasi kisat vähintäänkin samalla hyvällä tasolla kuin edelliset vuosi sitten. Yhdellä lisävoitolla olisi jo kamppailtu mitaliotteluihin pääsystä. Olympiapisteitä kuitenkin kerättiin arvokkaat viisi ja taakse jäi kolme eurooppalaisjoukkuetta, Venäjä, Sveitsi ja Saksa sekä tuleva olympiaisäntä Korea.

Kisojen viimeisen kierroksen yllätys oli sekä Norjan että Ruotsin putoaminen jatkosta. Viimeisen kierroksen ottelussa Tanska voitti Ruotsin, mikä tarkoitti sekä Ruotsin, että Norjan jäämistä lehtereille kannustamaan ja odottamaan bankettia.

Kisojen page-otteluissa nähdään varsin yllättävät otteluparit. Tie-break-otteluita ei tarvittu ja mennään suoraan Page-otteluihin. Seuraavaksi kohtaavat alkusarjan 1 vs 2 Kanada - Tanska ja 3 vs 4 Japani - USA. 

Kiitokset näistä hetkistä joukkueellemme. Vielä on kisoissa viisi kiinnostavaa ottelua jäljellä. Ihan tätä nelikkoa kärkeen tuskin kovin moni kuitenkaan odotti.

Oheinen kuva : Celine Stucki / WCF : Pauli Jäämies heittää

Lopullinen sarjatilanne Round Robin, kaikilla 11 ottelua, taulukossa voittojen määrä

Kanada   10
Tanska     8
Japani      8
USA          8
=========
Norja        7
Ruotsi      6
Skotlanti  5
Suomi     5
Sveitsi     4
Venäjä    2
Korea     2
Saksa    1
========

Team Kauste : Janne Pitko (lead), Pauli Jäämies (second), Kasper Hakunti (vice ja third), Aku Kauste (Skip ja fourth), Kalle Kiiskinen (alternate), Teemu Salo (coach)

facebook : "Team Kauste"
twitter : @curlingFinland, @OlympicTeamFI

Aikataulu: http://www.worldcurling.org/wmcc2016/schedule
Tulospalvelu: http://www.worldcurling.org/wmcc2016/livescores

Kisasivut:     http://www.worldcurling.org/wmcc2016
Joukkueet:   http://www.worldcurling.org/wmcc2016/teams