Voitto Ruotsista ja tappio Norjalle

05.04.2016
-
Daley Nevantaus

Niklas Edin taipui Aku Kausteen ja kumppaneiden käsittelyssä 8-6. Ratkaisevaksi osoittautui Suomen yhden pisteen varastus yhdeksännessä päässä. Norja oli iltapelissä tutun varma Ulsrudin johdolla jo ottei 7-5 -voiton.

Suomen curlingkansa sai tänään kaksinkertaisen ilon. Voitto oli toki jo kolmas näissä kisoissa, periaatteessa yhtä makea kuin muut, mutta tähän voittoon aivan erityisen imelyyden toi se, että nyt kaatui arkkiystävämme kaikissa urheilumuodoissa, Ruotsi. Ruotsi on myös hallitseva maailmanmestari, mutta Team Kauste käsitteli Edinin ja muut ruotsalaiscurlaajat suurinpiirtein ajamalla Ice Kingillä yli. Suomen varma ja tarkka peli herpaantui vain hetkeksi, kun kuudennessa päässä otetun kolmosen jälkeen Ruotsi pääsi kuittamaan niin ikään kolmosella. Kahdeksannesta kuitenkin yhden otto ja yhdeksännestä hienosti rakenneltu varastus. Kymmenennessä Suomella oli jo neljä pesäkiveä Edinin päästessä heittämään. Niklas yritti ilmeisesti nojaa, mutta kivi jäi metrin lyhyeksi. Suomi poisti Ruotsin keltaisen kiven ja  kolmas voitto sarakkeeseen. Oheisessa kuvassa Ruotsin Cristoffer Sundgren ja Kristian Lindström ihmettelevät, miten tässä näin kävi.

Iltapelissä tulivat vastaan Norjan "pantsit", Ulsrudin johdolla. TAsaisesti mentiin kuusi päätä 3-3 -tilanteeseen, mutta seitsemännessä Norja hyökkäsi ja sai rakennettua kolmosen. Suomi vastasi vielä kakkosella, mutta Norjan otettua ykkösen, Suomi lähti kahden pisteen takaa-ajoasemasta viimeiseen päähän. Norja onnistui poistamaan Suomen pesäkivet ja näin voitto Norjalle 7-5, kun kymmenettä ei pelattu loppuun.

Suomi on sarjataulukossa kolmella voitolla seitsemäntenä. Edellä on muutama joukkue neljässä voitossa, joten vielä on mahdollista nousta jopa pudotuspeleihin asti. Seuraavat ottelut ovat tänään Skotlantia ja Saksaa vastaan.


Team Kauste : Janne Pitko (lead), Pauli Jäämies (second), Kasper Hakunti (vice ja third), Aku Kauste (Skip ja fourth), Kalle Kiiskinen (alternate), Teemu Salo (coach)

facebook : "Team Kauste"
twitter : @curlingFinland, @OlympicTeamFI

kuva : WCF Celine Stucki

Aikataulu: http://www.worldcurling.org/wmcc2016/schedule
Tulospalvelu: http://www.worldcurling.org/wmcc2016/livescores

Kisasivut:     http://www.worldcurling.org/wmcc2016
Joukkueet:   http://www.worldcurling.org/wmcc2016/teams