Suomi voitti Sveitsin ja nousi sarjataulukossa seitsemänneksi

04.04.2016
-
Daley Nevantaus

Baselin katsomo hiljeni, kun Suomi varasti neljä viimeistä päätä ottelussa Sveitsiä vastaan ja nappasi makean 12-6 voiton kisaisännistä.

Iltaottelussa oli nettijännäreille huikeaa näytelmää. Youtubestriimin vaihduttua seuraamaan Suomen ja Sveitsin ottelua viimeiseksi neljäksi pääksi, saivat iltajännärit nautintoa koko internetkaistan täydeltä. 
Tasaisen alkupuoliskon jälkeen (puoliajalla Sveitsi johti 5-4) ottelu kääntyi Suomelle. Päissä 8 ja 9 Suomi varasti mainiolla puolustuspelillä ykköset ja lähti 8-6 -johtoasemassa viimeiseen päähän. Suomi päätti taktisesti lähteä rohkeasti ryöstämään myös viimeisen pään pisteitä rakentamalla tilanteen pesään. Pään kääntökohdaksi saattoi muodostua Kasper Hakuntin heittämä ja joukkueen harjaama tuplapoisto, jolla poistettiin Sveitsin kivi vasemmasta laidasta ja toinen Suomen takapesässä olleiden kivien edestä. Huippuonnistuminen joukkueelta tärkeään paikkaan.

Marc Pfister heitti vielä Sveitsin kuutoskiven Suomikivien taskuun nojalle, mutta Kauste ja Suomi vastasivat niin ikään täydellisellä nojakivellä, jonka poistaminen oli mahdotonta.. Sveitsi ei saanut purettua tilannetta viimeistä edellisellä kivellä ja Suomi poisti vielä varmuuden vuoksi toisen Sveitsin mahdollisista pistekivistä. Sveitsin kapteenille jäi edelleen mahdoton tilanne saada kahta pistettä. Lopulta viimeinen heitto poisti oman kiven pesästä, rollasi itse ulos ja jätti Suomelle neljä pistettä. Voitto 12-6.

Suomi nousi jaetulle seitsemännelle sijalle sarjataulukossa ja kohtaa huomenna pohjoismaiset kollegansa, Ruotsin aamulla ja Norjan iltaottelussa.

Team Kauste : Janne Pitko (lead), Pauli Jäämies (second), Kasper Hakunti (vice ja third), Aku Kauste (Skip ja fourth), Kalle Kiiskinen (alternate), Teemu Salo (coach)

facebook : "Team Kauste"
twitter : @curlingFinland, @OlympicTeamFI

Aikataulu: http://www.worldcurling.org/wmcc2016/schedule
Tulospalvelu: http://www.worldcurling.org/wmcc2016/livescores

Kisasivut:     http://www.worldcurling.org/wmcc2016
Joukkueet:   http://www.worldcurling.org/wmcc2016/teams